vineri, 26 februarie 2016

Cum sa ne detoxifiem in perioada postului

Niciun comentariu.


"Postul este sprijinul caselor, parintele sanatatii, izvorul sanatatii, podoaba batranilor, placut tovaras al drumetilor, prietenul sotilor. Un sot nu va pune indoiala credinta femeii sale daca va vedea ca aceasta isi face din post o bucurie: o femeie nu va fi geloasa pe sotul ei daca il va vedea imbratisand si pretuind postul.", asa spunea Sfantul Vasile in Vechiul Testament.

Postul difera de celelalte cure - e cel mai eficient in ce priveste detoxifierea si, prin urmare revitalizeaza organismul, dar este si cel mai greu de suportat si de monitorizat dintre curele de detoxifiere.

Iata plusurile si minusurile "curei" postului:


- este cel mai rapid procedeu de detoxifiere;
- este cea mai ieftina metoda de detoxifiere;
- in prezent cadrele medicale critica aceasta cura, in timp ce, in trecut, medicina sustinea postul.
- postul poate provoca ACIDOZA GENERALIZATA, nu acelasi lucru intamplandu-se in cazul altor cure de detoxifiere. Prin urmare postul este o "cura" periculoasa, daca nu este supravegheaza de specialisti.
- pentru un incepator in ale curelor este dificil sa tina post, pentru ca exista prea multi paraziti psihologici;
- succesul in ceea ce priveste pierderea in greutate este garantat: primele incercari sunt dificile, dar apoi corpul memoreaza acest comportament nou si totul devine mai usor.

Postul declanseaza detoxifierea organismului. Se poate recurge la posturi scurte, de exemplu, o zi pe saptamana - aceasta e recomandabil. Puteti tine si posturi de trei zile. Nu este simplu. Posturile lungi pot dura mai multe saptamani.

Cum procedam? Cand?

In principiu, regilia ortodoxa cunoaste doua mari posturi, postul Craciunului si postul Pastelui. In afara de aceste doua perioade de post mai sunt si alte zile consacrate unor restrictii alimentare.
Insa, in afara de aceste posturi considerate ritualuri pentru o religie sau alta, mai putem sa tinem post si in alte perioade ale anului.
Vara este cel mai usor sa tinem post, insa un post de o zi poate reprezenta drenajul saptamanal.
Postul eszte primordial in cazul bolilor grave, deoarece organismul isi poate folosi toata energia ca sa lupte cu boala.

Dupa post nu mai avem chef sa mancam prea mult, sa bem alcool, sa consumam tutun, cafea sau excitante. La fel se intampla si dupa monodiete, in special dupa cura de struguri.

In timpul postului bem 2-3 litri de apa pe zi.
Alimentatia noastra industriala, care contine mari cantitati de pesticide si ingrasaminte, ne obliga la aceste perioade de detoxifiere.

A treia zi de post este in general cea mai grea, Dupa aceasta cura, cand ne reluam alimentatia obisnuita, trebuie sa incepem cu sucuri de legume. Dupa post, reluarea alimentatiei obisnuite trebuie sa fie foarte lenta, altfel rezultatele vor fi catrastofale, fie provocand o ingrasare rapida, fir producand diferite dereglari ale organismului cu efecte dezastruoase asupra sanatatii.

Postul este definit prin absenta alimentelor, absenta totala a alimentelor.

Posturile din religia ortodoxa, ma refer la cele doua mari posturi, si anume, postul Craciunului si postul Pastelui, se traduc prin lipsa alimentelor de origine alimentara. Este si aceasta o cura eficienta, atat pentru pierderea in greutate cat si pentru detoxifiere, daca este facuta dupa niste principii alimentare sanatoase.

Mai este si Ramdanul, care inseamna o luna de post, zilnic, de la rasaritul soarelului pana la apusul soarelui. O masa rapida inainte de rasaritul soarelui si o masa festiva dupa apus. Trebuie sa recunoastem ca nu pare a fi cel mai sanatos mod de viata sa pranzesti copios dupa lasarea serii, insa, corpul se adapteaza la acest comportament si astfel se creaza o tendinta de detoxifiere la restrictiile alimentare din timpul zilei.



loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...