Blat 1:
6 oua
6 lg zahar
5 lg faina
1 lg cacao
un pliculet praf de copt
Separam ouale. Albusurile le mixam spuma tare impreuna cu zaharul. Adaugam galbenusurile si amestecam usor.
Faina o amestecam separat impreuna cu praful de copt si cacao iar apoi o incorporam in spuma de oua.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit. Verificam cu o scobitoare cand e gata.
Acest blat dupa ce e copt si racit il taiem in doua .
Blatul 2 (cu nuca|):
6 albusuri, 6 lg zahar, 6 lg nuca macinata, 2 lg faina
Albusurile le mixam cu zaharul pana obtinem o spuma tare iar apoi adaugam nuca macinata si faina . Amestecam usor.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit.
Crema:
4 galbenusuri, 200 gr zahar pudra, 250 gr unt, 5-6 lg cafea foarte concentrata.
Frecam galbenusurile cu zaharul si cafeaua iar apoi le fierbem pe aburi pana se ingroasa. Lasam la racit iar apoi incorporam untul spumat.
Siropul :
4 lg zahar, 1 pahar de apa, esenta de rom
Caramelizam zaharul intr-o craticioara, stingem cu apa si lasam la fiert pana se topeste tot zaharul. Adaugam si esenta de rom si lasam la racit.
Glazura:
100 gr ciocolata neagra, 50 ml frisca lichida
Montarea:
O foaie din blatul 1 o insiropam si intindem deasupra ei 1/2 din crema. Acoperim cu blatul cu nuca pe care il insiropam. Intindem deasupra restul de crema si acoperim cu a doua foaie din blatul 1 insiropata.
Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida pe aburi si o intindem deasupra prajiturii.
Dam la rece cateva ore iar apoi putem servi.
loading...
Niciun comentariu :
Impartaseste din experienta...