luni, 4 aprilie 2016

Negresa de post cu glazura

Niciun comentariu.


Ingrediente:
2 cani de faina
½ cana de ulei
1 cana de zahar
400 g de gem
3 linguri cu cacao
1 cana cu apa
1 lingurita de bicarbonat
un praf de sare


Mod de preparare:
Faina se amesteca cu cacao. Bicarbonatul se stinge in putin otet. Se dizolva zaharul inapa, se adauga sare, ulei, gem si bicarbonat. Se adauga treptat si faina. Toateingredientele se mixeaza pana se obtine o compozitie ca o smantana.

Glazura pentru negresa se prepara pe foc din: 8 linguri de zahar, 2 linguri de cacao, 2 linguri de ulei si 4 linguri de apa. Se fierbe la foc mic pana cand compozitia se leaga.

Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina ( sau hartie de copt), se toarnacompozitia in tava, se introduce in cuptorul incins si se coace la foc potrivit timp de 30 de minute. Cand prajitura negresa este gata, se scoate din cuptor si se toarna deasupraglazura de ciocolata. Prajitura negresa este un desert delicios chiar si pe timpul postului. 

Pofta buna!
loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...