duminică, 14 februarie 2016

Afla care sunt cele mai agresive zodii

Niciun comentariu.


Berbec
In mod tradional se considera ca berbecii sunt printre cei mai agresivi oameni si ca Marte, zeul razboiului care ii guverneaza este in masura sa ii determine sa loveasca mai intai si sa ceara explicatii dupa aceea. Hai sa zicem de dragul obiectivitatii ca berbecii nostri sunt in primul rand impulsivi si ca intradevar nu prea au rabdare sa te asculte pana la capat si sunt mereu in cautare de confruntare cu cat mai deschisa cu atat mai bine.

Berbecul se infurie repede si la fel de repede se calmeaza pentru ca natura sa de copil il face sa uite ce l-a suparat si ce e mai important sa nu poarte ranchiuna nimanui. Berbecul nu face parte din categoria celor care se culca suparati sau care iarta dar nu uita. Pe berbeci ii enerveaza multe, dar cel mai tare il enerveaza sa „te iei” de el sau de cineva din anturajul sau. Atunci il vezi ca lasa totul balta si te apuca de guler imprimandu-ti o directie ferma catre un perete, o masa sau chiar catre podea, asfalt sau ce mai are el la indemana. La berbec este evidenta agresivitatea fizica desi nici cea verbala nu ii este straina. Totusi un berbec clasic asa cum am mai zis va lovi mai intai si va vorbi dupa aceea.

Ce il poate ajuta pe Berbec sa nu se infurie. Miscarea fizica il poate face sa uite de ce s-a suparat si poate sa il delecteze in cel mai bun mod cu putinta, dar aici nu ne referim la practicarea de sporturi cum ar fi boxul sau artele martiale pentru ca acestea intr-o prima faza pot sa scoata si mai multa agresivitate la iveala. Ne referim la alergari, inot, gimnatica, sporturi care sa nu presupuna competitivitate pentru ca altfel berbecul va initia un razboi, doar de dragul de a-l castiga. Un berbec suparat nu trebuie intrebat niciodata ce simte si inca un amanunt important in relatia cu un berbec, raspunde-i promt la solicitari, caci daca amani sa faci ce iti cere sau ce era in program se supara si chiar daca faci lucrul respectiv mai tarziu, pentru berbec nu va avea nici o valoare. El este gelos si agresiv in relatia de cuplu dar numai pentru ca considera asta ca un fel de manifestare a afectiunii. Ce sa te astepti de la un copil?


Taur
Daca agresivitatea berbecului este una pe fata cum se spune, una directa pentru care nu iti trebuie cine stie ce inteligenta sa o constati, mai ales ca se poate lasa si cu vanatai, la taur agresivitatea este mai ascunsa, mai tacita si mai lantenta. Taurul nu se manifesta agresiv cu usurinta si ai nevoie de ceva consecventa pentru a-l scoate din pepeni si pentru a-l face sa izbucneasca. Atunci cand se intampla asta insa nu sfatuim pe nimeni sa fie prin preajma taurului caci acesta este destul de distructiv si de violent.

El se supara mai ales cand este amenintata securitatea si integritatea unei fiinte sau a unui obiect pe care taurul il considera al lui si numai al lui. Rabda multe pana sa rabufneasca, rabda si jigniri si chiar mici molestari fizice caci ii trebuie destul de mult pana sa acumuleze suficienta furie, dar cand s-a atins frustrarea maxima, taurul nostru devine de neoprit si poate sa sparga in dreapta si stanga, sa administreze pumni din belsug caci sa nu uitam ca are o putere fizica de invidiat. Cand ceva sau cineva care ii apartine este pus in pericol taurul devine de nerecunoscut si are capacitatea de a lupta pana in panzele albe pentru a demonstra ca ce este al lui este pus deoparte. Si el este extrem de gelos si posesiv si poate sa aiba reactii violente chiar fata de fiinta pe care o banuieste de infidelitate.

Cum isi poate controla taurul aceste porniri agresive? Si pentru el miscarea fizica este o modalitate de calmare, dar si mai bine ar fi sa faca un popas in bucatarie sa gateasca ceva sau sa faca activitati casnice care sunt in masura sa ii mai scada din nivelul stresului. Si cumparaturile il pot linisti mai ales cand stie ca poate sa cheltuiesca exact cat are el chef. O gradina face insa minuni, caci taurul are o legatura nativa si naturala cu tot ce este verde si viu, cu plantele si copacii pe care adora sa ii planteze si sa ii ingrijeasca asa ca dragi tauri decat sa luati calmante, sau sa munciti in disperare pentru a va linisti mai bine va luati un petec de pamant sa va faceti o gradinita, sau cateva ghivece cu plante pe care sa le ingrijiti numai voi asa cum stiti mai bine.


Gemeni
Trecem de la violenta pur fizica a primelor doua zodii la violenta verbala atat de caracteristica gemenilor, desi se pot gasi si printre prietenii gemeni oameni care sa dea tot atat de bine cu pumnii, coatele sau palmele pe cat de bine dau cu gura! Pe gemeni ii enerveaza prostia altora sau cel putin asa spun ei. Se supara cand simt ca sunt luati peste picior sau ca li se insulta inteligenta, si atunci sa te tii potop de injurii mai mult sau mai putin mascate caci geamanul fiind atat de mester pe cuvinte poate sa te insulte si insulta sa fie atat de rafinata si de inteligenta incat sa o iei drept compliment si sa nu iti dai seama de taisul el mortal.

Gemenii sunt cei care nu se grabesc sa loveasca fizic pentru ca au o arma mult mai redutabila si mai de temut si anume flexibilitatea gandirii care ii ajuta sa te invarta ca pe un titirez pana iti pierzi si ultima urma de gandire logica, dupa care sa iti dea o replica asa ca de final care sa te lase cu gura cascata si convingerea ca cel putin intr-un duel verbal nu ai sanse de izbanda in fata unui geaman. Lucrurile sunt simple, caci geamanului get beget ii cam place sa se certe sa intre in polemici si dezbateri si ai avea senzatia ca este suparat foc, cand de fapt el se arunca intr-o confruntare verbala doar de dragul de a o castiga.

Ce il calmeaza pe geaman, pai este destul de simplu sa se calmeze, caci furiile lui sunt precum ploile de vara, asa cum vin, asa trec, aici semanand destul de bine cu berbecul. Gemanul isi regaseste linistea daca isi gaseste o alta tema cat mai noua de gandire, sau daca da un telefon pentru a se plange in legatura cu ceea ce i s-a intamplat si ceea ce l-a suparat. El are un nesatios apetit verbal si te poate tine ore intregi sa iti povesteasca ce a patit si inca o mie de mici intamplari pe langa, intamplari care nu au alta relevanta decat aceea ca il ajuta sa se relaxeze. El poate deasemenea sa tina un jurnal sau un blog in care sa scrie si sa se racoreasca desi dupa ce a spus sau a scris are de multe ori remuscari si pareri de rau, caci spune multe la furie, dar putin din ceea ce spune trebuie sa fie luat in serios.


Rac
Uite ca am ajuns si la o forma de agresivitate specifica tuturor zodiilor de apa si anume agresivitatea psihica sau emotionala, acea forma tacuta si grea de agresivitate care actioneaza precum picatura chinezeasca timp de mai mult timp. Tenacitatea apei este specifica si racului care la suparare poate fi extrem de tacut si de inchis de nici nu stii daca ii pasa sau nu, dar un cuvant este suficient pentru a te lamuri in cel mai scurt timp ca lucrurile nu sunt asa cum par si ca furia il deternina sa adopte o atitudine de aparare. El va ataca prin starile sale de depresie, prin lacrimi si prin pasivitate, prin atitudinea de fiinta suferinda si neinteleasa care nu are pe nimeni pe lume caruia sa i se destainuie.

Te vei simti agresat de sentimentul de vina pe care ti-l insufla un rac cu tristetile sale asa ca sfatul nostru este sa nu le iei prea in serios caci ele nu inseamna prea mult. Racul devine agresiv in mai multe situatii si de exemplu daca „te iei” de familia sau de trecutul sau, de oamenii dragi lui sau de grupurile carora le apartine si care il accepta, atunci ai o problema, caci blandul rac poate sa devina o fiara cand e vorba sa isi apere grupul de apartenenta si cuibul. La o adica pana si violenta fizica ii poate servi ca arma impotriva nepoftitilor, a celor care ii intra cu bocancii in suflet si in viata. Pe el il enerveaza mult orice afirmatii care pun la indoiala sentimentele sale, trecutul, amintirile, si tot ceea ce tine de experienta de viata pana in prezent. Daca vreti sa stiti cam cat de agresivi pot fi racii ganditi-va la o mama cand puii ei sunt in pericol si veti avea tabloul complet al reactiilor agresive ale unui rac.

Ce il determina pe rac sa se linisteasca? Poate ca o solutie este sa nu se mai gandeasca la sine si sa se mai concentreze si pe ceea ce simt ceilalti. Sa se plimbe pe malul unei ape si sa povesteasca acesteia ceea ce simte, sau sa gaseasca acel prieten de taina caruia sa i se dastainuiasca fara teama ca a doua zi va stii tot „targul” prin ce trece el. Racul se mai poate linisti amenajandu-si coltul de lume numit acasa sau vorbind cu mama proprie si personala, sau cu cineva drag din familie.


Leu
Zodia asta de foc si para poate sa para calma pana la proba contrarie si credeti-ne pe cuvant ca nu ati vrea sa va aflati pe langa un leu, atunci cand aceasta se supara. Nu doar ca pare sa vina sfarsitul lumii, dar acest sfarsit poate chiar sa vina pentru cel care il „calca” pe coada pe mandrul leu, cel care ii pune la indoiala succesele, expertiza, experienta, priceperea si maretia, generozitatea si genialitatea. Lucrurile se complica mult mai ales atunci cand il pui in situatie de inferioritate, atunci este in stare sa faca sport sa ajunga in forma fizica maxima si sa te faca una cu pamantul, doar pentru ca ai indraznit sa te crezi mai ceva decat el. Asa ceva in jungla nu se face, cel putin nu cu leul cel perfect si stralucitor, puternic si maret.

Leul la furie face orice ca sa regleze conturile, te poate lovi pe loc sau poate sa astepte pana vine clipa in care umilirea ta sa fie completa, poate sa te agreseze emotional si sa te faca sa te simti tu vinovat pentru greselile lui fata de tine, poate sa te invaluie in cuvinte atat de dragute incat sa te lase fara replica si fara dorinta de a-i raspunde. Asa ca asteapta sa dea cu pumnul sa te faca precum o albie de porci si sa mai si spuna in dreapta si in stanga cat de periculos si de rauvoitor esti cat de tare il neindraptatesti si ce specie daunatoare esti pentru linistea celor din jur. Pe el il supara in general la ceilalti exact ceea ce nu ii place la propria persoana.

Cum se poate calma leul nostru fara sa distruga nimic in jur si fara sa se autodistruga? Pe leu il salveaza creativitatea, il salveaza momentele in care i se cere sa fie generos si sensibil la nevoile altora. El se calmeaza in intimitate cu o persoana draga cu care sa se simta in siguranta si in fata careia sa nu fie nevoie sa straluceasca sau sa poarte masca de om de succes. El se linisteste relativ repede caci prin asta vrea si poate sa isi demonstreze nobletea si puterea de autocontrol. Leului pot sa ii mai redai zambetul si daca ii faci un cadou sau daca il pui intr-o situatia in care sa isi scoata calitatile in evidenta.


Fecioara
Ai zice ca nimic nu poate perturba calmul fecioarei si ca nimeni si nimic nu o poate face sa isi piarda controlul si cu toate aceastea si fecioara este om ca sa zicem asa si o enerveaza mult mai multe decat ar lasa sa se vada in exterior. Fecioara cauta perfectiunea si acolo unde nu o gaseste tine neaparat sa administreze cate o corectie verbala mai ales de nu iti mai arde sa ii treci prin fata. Fecioara reactioneaza agresiv in multe feluri si probabil ca agresivitatea fizica ii este cea mai straina de natura ei, dar asta nu inseamna ca celelalte forme de agresivitate pe care le foloseste nu dor la fel de tare ca si un pumn, daca nu cumva chiar mai tare, caci fecioara loveste emotional si psihic acolo unde doare cel mai tare. Dar cea mai dura forma de agresivitate este cea indreaptata impotriva propriei fiinte.

Pe fecioara o supara dezordinea si la propriu si la figurat, o supara lipsa curateniei, lipsa unei bune organizari atat acasa cat si la locul de munca. O deranjeaza teribil ca cineva sa strice intentionat sau din gresala ceea ce a facut ea, sau sa nu tina cont de munca ei si de efortul si sacrificiul ei. Asa ca forma de manifestare agresiva a fecioarei poate varia de la o lovitura fizica data cu preczie matematica, facuta sa te lase lat si fara voce o saptamana, pana la o cicaleala bine concertata care sa te faca sa iti iei campii si sa nu mai vrei sa o superi niciodata, mai poate sa te faca sa te simti atat de inferior si nedemn incat sa nu mai ridici capul din pamant si asta numai cu cateva cuvinte pe care le spune printre dinti.

Ce poate calma fecioara si ce o poata face sa revina la ganduri mai bune si la sentimente mai umane? Sunt multe activitati care o pot calma si care o pot aduce inapoi cu picioarele pe pamant, desi nici fecioara nu prea face parte din categoria celor care uita si iarta, adica nu prea stie sa intoarca obrazul chiar dace se declara sus si tare o fiinta religioasa. Asadar o activitate migaloasa, curatenia si ordinea, dar si o cauza careia sa i se dedice si pentru care sa se sacrifice sau orice situatie in care sa isi puna in valoare dedicatia si seriozitatea o calmeaza ca prin farmec pe a noastra perfectionista fecioara.


Balanta
Pasivul agresiv este rolul cel mai potrivit balantei care poate sa para la prima vedere o persoana dedicata instaurarii si restabilirii pacii si bunei intelegeri intre oameni, cand de fapt are si ea parte de doza ei de manifestari agresive si mai greu de inteles pentru ceilalti. Balanta este enervata de tot ceea ce i se pare a nu fi cornform cu normele dupa care ea traieste. O enerveaza la culme badaraniile pe care le etaleaza cu nonsalanta un berbec de exemplu, dar nu va raspunde niciodata cu aceeasi moneda caci nu se coboara ea la stadiul de a da cu pumnul si a injura ca orice fiinta rudimentara. Ea are alte metode de a-si plati politele si in cazul ei putem vorbi de agresivitate sociala, ca modalitate prin care te pedepeseste si prin care te lasa singur in fata dusmanilor.

Balanta stie care este puterea cunostintelor si relatiilor pe care le faci intr-o viata de om asa ca daca ai nesocotit ceea ce ea zice sau ai pus-o sa isi iasa din fire si sa arate lumii si o fata pe care oamenii nici macar nu o banuiesc, atunci va face in asa fel incat sa nu mai ai in preajma pe nimeni, incat oamenii care te apreciau sa aiba senzatia ca nu te cunosc si ca nu mai vor sa te vada. Balanta te poate ignora ostil in fata si te poate sapa sistematic pe la spate, nu pentru ca iti vrea neaparat raul ci pentru ca asa i se pare corect. Ea nu va reactiona violent verbal decat in situatii limita, dar pe acestea le evita ca un maestru al eschivei cum nu s-a mai pomenit in tot zodiacul. Daca nu da cu pumnul da cu vorba si cu replica acida, te face sa te simti ultimul om, care nu stie nimic despre viata si care traieste degeaba.

Pe balanta o calmeaza mult orice discutie prieteneasca, dar si orice activitate artistica, ceva care sa ii foloseasca talentele si care sa ii puna in evidenta latura armonioasa. Ea se mai calmeaza ca prin farmec atunci cand conflictul in care este implicata ii aduce prea multe prejudicii sociale, cand ii este amenintata imaginea de fiinta calma si ingaduitoare la care tine foarte mult. Partenerul de viata poate fi de asemenea persoana cheie atunci cand balanta este pe punctul de a se dezlantui pentru ca prezenta acestuia ii deturneaza atentia si totul revine rapid la normal.


Scorpion
Nu este forma de agresivitate care sa nu fie familiara si incercata de nenumarate ori de inventivul scorpion. Scorpionul este cel mai in masura sa dea lectii de agresivitate sub toate formele si fizica, si emotionala, si verbala si sociala si chiar si sexuala, dar nu o va face nici pe fata si nici in public caci tine la secretele lui pe care le destainuie numai celor alesi. Niciodata nu va exista nici un om pe lumea asta care sa ii stie toate secretele. Daca berbecul iti da una sa zaci, dar lasa doar vanatai care pot trece in cateva zile, scorpionul da sa mori lent si sigur, el va avea grija sa ajungi sa regreti ziua in care te-ai nascut. Pe el poti sa il superi acum, dar reactia violenta poate veni dupa ani intregi si va veni cand ti-e lumea mai draga si te astepti mai putin.

Scorponul este teritorial si foarte secretos, dominator si posesiv asa ca nu te baga peste ce este al lui, nu ii incalca teritoriul si nu incerca sa ii afli secretele, caci nu se stie niciodata care va fi forma lui de vesnica recunostinta. El poate lovi in multe feluri si chiar oculte asa ca te poti trezi ca ai o minunata durere de cap, sau ca nu iti mai iese nimic din ceea ce iti propui. El stie sa domine in mod agresiv, el vrea sa iti stie secretele cu care sa te aiba la mana, vrea sa iti posede mintea si sa te faca sa faci ceea ce vrea el. Gelozia lui este de asemenea extrem de binecunoscuta si este bine sa nu iti complici viata indragostindu-te de vreo fiinta draga lui. Este putin probabil sa faci ceva din ceea ce nu ii place si sa nu afle asa ca daca vrei sa ai o relatie buna cu scorpionul respecta-i intimitatea si regulile.

Cum se linisteste un scorpion suparat pe tine si pe viata, cum i se atenueaza agresivitatea simplu cand are un alt target, cand gaseste un alt dusman ascuns sau fatis care sa ii scoata la iveala talentele letale sau cand se intampla sa se indragosteasca sau sa se implice in activitati care sa fie la limita intre real si magic. In momentele acelea scorpionul isi depaseste agresivitatea si o sublimeaza transformand-o si lasand-o sa il transforme. Poate de aceea forma evoluata a scorpionului este reprezentata de vulturul ce pluteste pe deasupra a tot si toate.


Sagetatorul
Foc si para se face sagetatorul cand il superi si bunatatea lui proverbiala dispare ca prin farmec. Sagetatorul da si cu pumnul la o adica dar ii place mult si sa iti zica vreo doua de sa il tii minte. Pe el il enerveaza la maxim sa ii limitezi libertatea de miscare si sa il conditionezi, sa nu il lasi sa faca ce vrea si mai ales cand vrea. El este si un spirit justitiar vehement si orice minciuna sau nedreptate este aspru sanctionata de catre corectul sagetator care uita ca si el calca stramb, dar cand vede pe altul facand asta turbeaza de furie. Agresivitatea lui este una potolita totusi in comparatie cu a altor zodii de foc pentru ca el este un pic mai filosof si are si alte metode de „lucru” decat cu pumnii.

Sagetatorul este in stare sa uite ca te cunoaste, el poate sa fie violent fizic mai ales cand este un pic inveselit de un pahar de vin in plus, dar violenta verbala este cea care i se potriveste cel mai bine, chiar daca nu este adeptul injuraturilor, are totusi un repertoriu interesant la care face apel la o adica si chiar te poate surprinde cu bogatia cuvintelor si felul in care le asociaza. El te poate face sa te intrebi daca mai vrei vreodata sa il mai superi sau nu. Dar maxima lui forma de agresivitate este momentul in care iti intoarce spatele si pleaca fara sa te mai bage in seama, fara sa iti mai acorde vreo expelicatie sau atentie, ca si cum nu ai exista. Este extrem de agresiva aceasta atitudine de ignorare si asta este arma lui ascunsa.

De potolit il potolesc calatoriile, faptul ca stie ca poate sa plece oricand in orice directie, libertatea lui de miscare necondionata de nimeni sau nimic. Dar mai este un lucru care il linisteste, o discutie prelungita cu prietenii la o cana de vin vechi sau postura de profesor, de om care stie si poate sa impartaseasca altora din experienta sa de viata, om care a invatat lectiile vietii si care stie sa ii ajute si pe altii sa si le invete, un om care stie sa spuna o poveste la momentul oportun, o poveste cu care poate schimba vieti si lumi.


Capricorn
Furia mocnita a capricornului este mai ceva decat pumnul berbecului. Este o agresivitate tacita, care te macina incet sigur. El nu spune multe cuvinte si nu face prea multe gesturi care sa te anunte ca este suparat, dar simti in toata fiinta ta ca ceva nu este in regula, ca i-ai incalcat teritoriul si i-ai luat regulile in deradere. El este cel care te pandeste din umbra sa gresesti nu neaparat sa ii gresesti lui caci are momente cand se crede biciul lui Dumenzeu si cand se simte dator sa aplice corectii care uneori pot friza si violenta. Agresivitatea lui este una rece si calculata de ai impresia ca ai in fata un robot nu o fiinta umana, El nu are nimic cu tine in esenta ci cu faptele tale si cu felul in care te comporti, el sanctioneaza atitudini nu oameni caci are impresia ca asta este rolul lui de un fel de inger al judecatii de apoi.

Formele de manifestare a agresivitatii la capricorn sunt multiple, dar pot chiar sa imbrace si forma privatiunilor materiale la care este gata sa te supuna daca i-ai gresit. El iti refuza ajutorul, nu iti mai da acces la resursele necesare traiului zilnic, te poate concedia fara sa sa iti explice sau te poate da afara din casa, poate sa te puna in situatii umilitoare si sa o faca cu o masca impasibila bine fixata si rece care te tine la distanta si care iti da sentimentul ca esti o furnica. El are furii detasate si distructive si stie sa isi dozeze agresivitatea ca sa obtina un maxim de efect distructiv. Te face praf si pulbere cu o vorba rostita cu detasare si uiti si cum te cheama cand se uita la tine cu o privire care te lasa fara replica. Chiar daca nu i-ai gresiti tot ajungi sa simti ca precis ai calcat cumva o promisiune facuta lui.

Capricornul se linisteste cand are un statut bine conturat si cand se simte respectat si de ce nu temut in cercuri cat mai multe si de preferat cat mai sus puse. Pe el singuratatea il calmeaza, sau o plimbare prelungira, mersul si escaladarea unui munte, o perioada de deprivare materiala, un post prelungit care sa il ajute sa isi adune gandurile si sa ierte pentru a putea merge mai departe.


Varsator
Varsatorul inventeaza in permanenta noi notiuni de agresivitate extrema mai ales cand simte ca ii ataci libertatea de actiune si opinie, atunci cand il limitezi si il conditionezi. Devine violent si fizic si verbal, dar felul lui aparte de a regla conturile este limitarea libertatii celui care a incercat sa ii puna capastru si sa il controleze. Varsatorul este dispus sa reununte la putinul lui pentru oricine are nevoie, te ajuta sa depasesti orice moment dificil, dar nu incerca sa il controlezi, sa ii impui reguli, sa il faci sa faca ceva ce nu este pe lista lui personala, nu il pune in situatia de a respecta norme pe care in mod obisnuit le incalca cu zambetul pe buze.

El va da cu draga inima si un pumn, dar te va si pune cu spatele la zid cu un discurs bine tintit. Stie totul despre toate si intelege bine care sunt mecanismele care il determina sa isi piarda controlul de aceea nu este usor de suparat. Dar cand se intampla lucrul acesta fii sigur ca vizionarul varsator iti stie miscarile dinainte si ca agresivitatea lui se va manifesta din plin. El va fi iritat daca ii ameninti prietenii si vine sa dea o mana de ajutor prietenilor in nevoie actionand de-a dreptul bruta. Faptul ca poate sa iti cunoasca reactiile chiar cu mai multi ani inainte il trtansforma intr-un oponent redutabil cu care este mai bine sa nu te pui nu de alta dar exista riscul sa suferi mai mult decat esti pregatit. Asa ca daca vrei sa te impaci cu Varsatorul lasa-l sa vina si sa plece cand vrea el, nu inc erca sa il opresti sau sa il conditionezi, da-i toata liberattatea ca sa nu fie nevoit sa si-o ia singur.

Varsatorului ii trece relativ repede o suparare mai ales atunci cand ajunge sa cunoasca mecanismele intime ale relatiilor ointre oameni si cand isi da seama ca prietenia este mai de pret decat o relatie de iubire pasagera, cand isi da seama ca este o diferenta fina intre ideea de a avea grija de cineva si ideea de a controla pe cineva, intre ideea de iubire si cea de conditionare. Varsatorul trebuie lasat sa aleaga liber sa fie excentric ei extrem in toate manifestarile sale. Prietenii sunt cei alaturi de care poate sa isi gaseasca cel mai usor linistea sau cand imbratiseaza o cauza umanitara careia sa i se dedice.


Pesti
La pesti nu putem vorbi de agresivitate in sine. Ei tac si fac. Agresivitatea se mainfesta prin retragere, prin tacere, daca nu le convine ceva se culca si lasa divinitatea sa administreze pedepsele pe care le crede de cuviinta. Pestii sunt si ei intr-o forma justitiari dar nu pe fata ci tacit. Ei se simt cu usurinta tradati de oameni si chiar de dumnezeu, ai se infurie cand nu obtin rasplata pe care cred ca o merita. Devin extrem de agresivi cand simt ca au trecut pe planul doi, ca sunt inselati sau cand sistemul lor de valori spirituale este luat in deradere. Pentru pesti este caracteristica sintagma :”lasa ca le va da Dumnezeu dupa sufletul fiecaruia” declinandu-si astfel orice agresivitate dar mizand pe pedeapsa divina.

Ei nu prea dau cu pumnul, dar te poti trezi cu un blestem din sinceritatea crestina al sufletului lor evlavios. Pestii nici nu inteleg macar agresivitatea sub forma de raspuns fizic. Nici nu se prea cearta, pentru ca stie ca nu are cu cine. El sta si se uita la omul care l-a suparat, intoarce spatele si pleaca. Zice simplu, daca vrei sa fii mai tare sa fii sanatos. Asta in sine pare sa fie o impertinenta din partea pestelui. Nu prea stie sa raspunda la agresivitate cu agresivitate asa ca de multe el este cel care cedeaza primul si care pleaca lasand conflictul cum se zice in „coada de peste”.

Ce il calmeaza pe peste, un Doamne ajuta, sau un faca-se Doamne voia ta! Il mai linisteste sa se dedice unei cauze sa se sacrifice pentru un copil sau un varstnic, pentru oameni care au nevoie de ajutor. El pleaca repede din lumea aceasta cu un pahar de vin in plus sau cu un drog care sa il ajute sa se detensioneze, dar rugaciunea pare sa fie cel mai mare drog. Agresivitatea pestelui este lipsa lui de agresivitate asa ca daca vreti sa va descarcati nervii pe cineva care sa va si raspunda, cautati alta zodie nu un peste!
loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...