joi, 28 aprilie 2016

Remedii naturiste pentru crizele de astm bronsic

Niciun comentariu.


Astmul bronsic este o boala care  nu se vindeca definitiv niciodata, insa, cu atentie sporita, poate fi tinuta sub control tot restul vietii.

Astmul poate fi provocat de factori diversi precum: alergeni din mediul inconjurator, fumat, polenuri, substante poluante si alergeni alimentari (mai ales nuci, oua, fructe de mare, ciocolata). In plus, persoanele care s-au confruntat la un moment dat cu reactii alergice precum eczeme, rinita sau conjunctivita alergica, dar si fumatorii, au un risc mai mare de a dezvolta astm bronsic.

Odata declansat astmul, regimul de viata trebuie adaptat astfel:
  • se evita alimentele cu potential alergen precum: capsune, zmeura, arahide, bauturi si alimente care contin conservanti, oua, peste, fructe de mare.
  • se consuma fructe si legume proaspete si alimente fara conservanti.
  • se indica exercitiul fizic usor precum: mers pe jos, inot, tenis.

Pe langa tratamentul prescris de medic pentru crizele de astm, puteti apela la o serie de remedii naturiste care s-au dovedit eficiente in rarirea pana la disparitie a crizelor sufocante. Iata cateva dintre acestea:

Decoct din lichen de piatra

Lichenul de piatra este indicat in astm intrucat stimuleaza si fluidifica secretiile bronhice, este emolient si calmant, iar mucilagiile pe care le contine au actiune eficienta in catarul bronsic. De asemenea, aceasta planta este eficienta in ameliorarea altor afectiuni ale aparatului respirator precum: tuse, raguseala, bronsita, amigdalita, dureri de gat, faringita, laringita, pneumonie si raceli.



Decoctul de lichen de piatra se prepara prin adaugarea unei lingurite cu planta maruntita la o cana cu apa clocotita. Se mai fierbe 5-10 minute, apoi se lasa vasul acoperit alte 10 minute, dupa care se strecoara si se foloseste. Se beau 2 cani de decoct pe zi, amestecat cu 2 linguri de lapte dulce.

Infuzie de potbal

Utilizarea in fitoterapie a preparatelor din frunze de podbal se bazeaza pe proprietatile lor emoliente, tonice, antispastice, secretolitice si antiinflamatoare.

Frunzele de podbal sunt utile nu doar in cazul astmului bronsic, ci si in alte afectiuni ale aparatului respirator precum: bronsita cronica, emfizemul pulmonar si silicoza, dar si pentru ameliorarea unor boli hepato-biliare, dispepsii, plagi sau ulceratii ale pielii.



Preparati o infuzie din 1-2 lingurite de planta la o cana cu apa clocotita. Beti 2-3 cani pe zi, vreme de 3-4 saptamani.

Infuzie de busuioc

Busuiocul este cunoscut ca avand actiune antiseptica, carminativa, antivomitiva, diuretica, antiinflamatoare, antifungica si febrifuga.

Preparatele din busuioc sunt indicate atat in tratamentul unor boli respiratorii precum astmul bronsic, cat si in afectiuni digestive (colici intestinale, colita, diaree, balonare, apetit scazut) si gripa (datorita actiunii antivirale).



Preparati o infuzie din 1-2 lingurite de planta la o cana cu apa clocotita. Lasati la infuzat 10 minute, apoi strecurati. Beti 2 cani pe zi, timp de 2-3 saptamani.

Infuzie de sovarv

Sovarvul, cunoscut si sub numele de busuioc de padure, este indicat atat pentru astm bronsic, cat si pentru tratamentul altor conditii precum: anorexie, astenie, bronsite, colite de fermentatie, dizenterie, faringite, gastrite hipoacide, insomnie, stari gripale, stomatite, traheite, tulburari intestinale, tuse convulsiva - sub forma de infuzie, decoct, praf de planta tinut sub limba, tinctura.

Sovarvul actioneaza ca un expectorant, sedativ al tusei, dezinfectant al cailor respiratorii superioare, antispastic, tonic-aperitiv, stomahic, stimulent general, tonic capilar.



Preparati o infuzie dintr-o lingura de planta la 250 ml apa clocotita. Beti zilnic 2-3 cani de ceai, intre mese.

Infuzie de patlagina

Patlagina are actiune antibiotica si este indicata atat in astm bronsic cat si in bronsita cronica, ajutand la fluidizarea si eliminarea secretiilor bronsice.



Preparati o infuzie dintr-o lingura de frunze la o cana cu apa clocotita. Beti 2-3 cani de ceai cald, zilnic, indulcit cu miere de albine.

Remediu fortifiant pe baza de hrean, miere si lamaie

Pregatiti o pasta  din 3 linguri de hrean ras, 2 linguri miere de albine si zeama unei lamai medii. Pastrati la rece si luati din acest ameste cate 2-3 lingurite pe zi, inainte de mese. Acest preparat peintampina declansarea crizelor astmatice.

28.04.2016



loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...