duminică, 14 februarie 2016

Prajitura racoritoare cu piscoturi si fructe

Niciun comentariu.


Pentru prajitura cu piscoturi si fructe aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
8 foi gelatina
5 galbenusuri
130 g zahar
500 ml frisca
3 albusuri
1 praf sare
2 plicuri zahar vanilat
200 g piscoturi
200 g fructe (zmeura/afine/capsuni)

Incepeti prin a inmuia gelatina in apa rece, conform instructiunilor de pe ambalaj. Frecati galbenusurile cu zaharul la bain-marie pana cand compozitia se ingroasa, apoi adaugati 100 ml frisca. Stoarceti gelatina si dizolvati-o in crema calda de galbenusuri amestecand continuu, apoi scoateti vasul din baia de abur. Continuati sa amestecati pana cand crema se raceste.

Bateti spuma albusurile imprena cu sarea si zaharul vanilat. Bateti de asemenea si frisca ramasa pana se intareste. Adaugati spuma de albusuri si frisca peste crema de galbenusuri.

Puneti un inel de tort (cu diametrul de 20 cm) pe un platou pentru torturi. Asezati piscoturile pe marginea inelului. Turnati crema in mijloc si lasati totul la frigider sa se intareasca pentru cel putin 4 ore.

Spalati fructele, zvantati-le si distribuiti-le peste sarlota. Desfaceti cu atentie inelul de tort si serviti sarlota.

Pofta buna!


loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...