vineri, 13 noiembrie 2015

Retete de infrumusetare pe baza de capsuni

Niciun comentariu.


Exista numeroase tratamente si produse cosmetice in comert care sustin ca au in componenta numai ingrediente naturale, insa de multe ori aceasta afirmatie se dovedeste falsa. Daca te intrebi cum poti fi sigura de veridicitatea informatiilor nutritionale de pe ambalaj, afla ca unica modalitate de a te asigura ca aplici produse de ingrijire realizate din ingrediente naturale este sa ti le prepari tu singura.

Daca te intrebi care sunt ingredientele cele mai potrivite pentru realizarea acestor tratamente de infrumusetare, raspunsul este simplu: capsunile pot fi unul dintre ingredientele de baza pentru ritualurile tale de infrumusetare de zi cu zi, iar utilizarea lor poate intarzia aparitia ridurilor si stagneaza procesul de imbatranire.

De ce sa cheltuiesti sume imense pe produsele din comert, cand iti poti prepara singura felurite cosmetice pe baza de capsuni fara sa cheltuiesti prea mult? In plus, iti va fi mult mai usor sa le pregatesti chiar tu, decat sa te bazezi pe ambalajele care, de multe ori, sunt falsuri veritabile.

Capsunile sunt o sursa importanta de vitamine, potasiu, substante care previn ridurile, mangan, cupru, magneziu, acid folic, acizi grasi omega-3 si altele. Din acest motiv, ele sunt un ingredient recomandat in ritualurile de infrumusetare. Iata cateva produse cosmetice preparate in casa care au la baza capsunile.

Exfoliant cu capsuni pentru piele. In cazul in care pielea ta are nevoie de exfoliere, te poti sluji fara probleme de capsuni in acest sens. Iata cum: iti este suficienta o singura capsuna, pe care o vei taia in jumatate. Unge-ti intreaga suprafata a tenului cu o jumatate din capsuna taiata, apoi permite-i sa actioneze timp de cateva minute. La final, doar clateste-te cu apa usor calduta. Pielea ta va deveni mai curata si mai proaspata ca niciodata.

Masca cu capsuni pentru ten. Daca iti doresti o masca anti-aging eficienta, apeleaza la una realizata din 3 capsuni mai mari, 2 linguri de iaurt, 1 lingura de miere si o jumatate de banana. Dupa ce omogenizezi foarte bine aceste ingrediente in blender, aplica masca rezultata pe fata si permite-i sa actioneze pentru urmatoarele 10 minute. Dupa ce timpul s-a scurs, foloseste dischete demachiante imbibate in apa pentru a indeparta masca.

Exfoliant cu capsuni pentru picioare. Tesuturile moarte de pe calcaie iti pot da adevarate dureri de cap, motiv pentru care trebuie sa le indepartezi. Ia 4-5 capsuni foarte bine coapte in combinatie cu 1 lingurita de sare de mare si 2 linguri de ulei de masline extravirgin, apoi pune-le in blender sau in robotul de bucatarie si mixeaza-le bine. Pasta obtinuta o vei aplica pe zonele afectate de pe calcaie, masand bine pentru a indeparta celulele moarte. Dupa 5 minute, timp care in acest gomaj a actionat asupra pielii, clateste cu apa usor calduta si sterge-te cu un prosop mai delicat.

Felii de capsuni pentru pungile sub ochi si cearcane. Taie cateva feliute de capsuni, pe care le aplici pe ochi si sub ochi si le lasi sa actioneze 5-10 minute. La final, clateste-ti ochii si foloseste o crema cu efect hidratant speciala pentru ochi. Vei sesiza o imbunatatire foarte vizibila la nivelul ochilor.

Masca cu capsuni pentru acnee. Daca acneea nu iti da pace si nu mai stii cum sa procedezi pentru a o inlatura, prepara o masca cu capsuni anti-acnee, care iti va oferi efecte imediate si de lunga durata. Mixeaza in blender cateva capsuni impreuna cu 5-6 picaturi de apa de trandafiri si 1 lingura de iaurt natural pana acestea devin o pasta omogena. Intinde amestecul pe toata suprafata tenului si indeparteaz-o doar dupa 10-15 minute, clatind cu apa calduta.

Masca cu capsuni pentru ten gras. Daca tenul tau este seboreic si nu stii cum sa diminuezi dezavantajele pe care acesta le provoaca, foloseste o masca hidratanta si emolienta cu capsuni. Omogenizeaza cantitati egale de pasta de capsuni si iaurt natural simplu, apoi aplica aceasta masca pe tenul cu probleme. Clateste-te cu apa calduta si sterge-te folosind un prosop moale. Excesul de sebum va fi diminuat, iar pieea ta va beneficia de nutrienti si substante minerale.

Lotiune tonica cu capsuni. Poti pregati o lotiune tonica din suc de capsuni si cateva picaturi de apa de trandafiri, pe care o vei utiliza pentru a elimina impuritatile si mizeria acumulate la nivelul porilor.



Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...