luni, 23 noiembrie 2015

7 Semne ca ai deficit de vitamina B12

Niciun comentariu.


Incerci sa mananci sanatos si sa ii asiguri organismului toate vitaminele si mineralele de care acesta are nevoie, consumand alimente integrale, proaspete. Cu toate acestea, deficientele de vitamine se pot face simtite sub forma unor simptome fizice, in ciuda celor mai bune eforturi ale noastre de a manca sanatos.

Obtinem vitaminele si nutrientii necesari din alimentele noastre, ca parte a procesului de digestie. Spre deosebire de vitamina D, care poate fi produsa de corpul nostru, vitamina B12 poate fi obtinuta doar din surse exterioare. Acesta este un nutrient esential organismului, fiind folosit in special in producerea de celule rosii, ADN si tesut nervos.

Spre deosebire de multe alte vitamine, aceasta vitamina este foarte rar intalnita in plante. Prin urmare, vegetarienii sau veganii sunt cei mai sensibili la un deficit de vitamina B12. O solutie este aceea de a consuma produse care sunt imbogatite cu vitamina B12, cum ar fi laptele de soia sau de migdale fortificat.

Microorganismele, cum ar fi bacteriile si fungii pot produce B12. Deoarece bacteriile pot fi intalnite in sol, consumul de alimente crescute in pamant poate oferi organimsului o cantitate mica de B12. Prin spalarea excesiva a legumelor, aceste bacterii bune sunt eliminate complet.

Alimentele care contin cantitati mici de vitamina B12 in forma naturala sunt ciupercile si alimentele fermentate. Nori, un tip de alga marina, de asemenea, contine o cantitate mica de B12. Drojdia nutritiva poate reprezenta o sursa de vitamina B12 pentru vegetarieni. Ovo-lacto vegetarienii pot obtine o cantitate suficienta de vitamina B12 din oua, lapte si iaurt.

Un shot de B12

Probabil ai auzit despre injectiile cu B12 folosite pentru a creste nivelul de energie sau pentru a stimula eliminarea kilogramelor in plus. Cu toate acestea, stiinta din spatele eficientei acestui tratament medical lipseste. Practic, astaptandu-te sa pierzi in greutate sau sa-ti triplezi nivelul de energie in urma administrarii unei singure vitamine este nerealist.

Este necesara suplimentarea cu B12?


Suplimentele de B12 vin fie sub forma de capsule, fie in forma lichida. In cazul in care eviti carnea, ouale si lactatele in general, ai putea fi un candidat bun pentru suplimentarea acestui nutrient.

Persoanele supuse riscului acestei deficiente sunt persoanele in varsata, cei cu HIV, cei care au suferit interventii chirurgicale de pierdere in greutate si persoanele cu anumite tulburari digestive, cum ar fi boala Crohn, persoane care sufera de o dificultate in absorbtia substantelor nutritive.

Femeile gravide si cele care alapteaza au o necesitate zilnica mult mai mare de vitamina B12. Datorita necesitatii de a hrani copilul, niveluri mai ridicate de B12 se recomanda de obicei.

Dieta ta ar trebui sa-ti ofere o cantitate suficienta de vitamina B12 pentru a evita problemele de sanatate, dar daca esti ingrijorat, adreseaza-te medicului pentru un test de sange cu scopul de a verifica nivelul acestui nutrient. Un doctor bun, de asemenea, va fi capabil sa-ti recomande un supliment care sa satisfaca nevoile organismului tau de B12.

Nu ai nevoie de o cantitate mare de vitamina B12. De fapt, necesarul zilnic este cel mai mic dintre toate vitaminele B. Majoritatea adultilor au nevoie de doar 2.4 micrograme pe zi. Cu toate acestea, este o vitamina foarte importanta in multe functii ale corpului. Deficientele de B12 pot cauza probleme grave de sanatate.

Un deficit sever de B12 poate contribui la aparitia afectiunilor cardiovasculare, anemie, accient vascular cerebral, pierderi de memorie, incontinenta, paranoia, depresie si alte probleme grave de sanatate. Cunoscand semnele unei deficiente de vitamina B12, poti lua masurile necesare pentru a inversa efectele negative asupra sanatatii.

Iata care sunt principalele semne ale unei deficiente de vitamina B12:

1. Oboseala

Senzatie de oboseala? B12 este un nutrient important pentru energia aeroba in organism. Fara o cantitate suficienta, organismul nostru nu primeste oxigenul si energia de care are nevoie. De asemenea, ameteala poate fi un semn al unei deficiente de vitamina B12.

2. Furnicaturi si amorteli

Pierderea senzatiilor la nivelul mainilor si picioarelor, alaturi de o senzatie de furnicaturi si intepaturi, ar putea fi un semn al unei deficiente de B12. Este important in acest caz sa discuti cu medicul tau pentru a afla cauza reala.

3. Dureri articulare

Dureri articulare severe care nu se datoreaza inflamatiei sau unei afectiuni, cum ar fi artrita, ar putea reprezenta un semnal de alarma. De asemenea, reflexe lente au fost observate la pacientii cu deficit de B12.

4. Respiratie rapida sau batai rapide ale inimii

Dificultati de respiratie, palpitatii cardiace si batai rapide ale inimii au fost asociate cu un deficit de vitamina B12.

5. Slabiciune

In cadrul unui studiu de deficit sever de vitamina B12, un barbat a avut probleme cu mersul pe jos din cauza slabiciunii fizice. In plus, fata de slabiciunea musculara, problemele de echilibru, de asemenea, ar putea indica un deficit de B12.

6. Icterul

Icterul este o ingalbenire a pielii sau a albului ochilor si poate indica o serie de probleme medicale grave.

7. Umflarea limbii

Unii pacienti cu deficit de B12 au experimentat o inflamatie a limbii. Alte semne legate de cavitatea bucala includ o limba neteda precum si o scadere a simtului gustativ.

Un doctor poate determina daca suferi de un deficit de vitamina B12 cu un simplu test. Fiind constient de sursele de vitamina B12 te poti asigura ca tu si familia ta consumi suficiente astfel de alimente pentru a preveni complicatiile medicale potential grave.



loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...