duminică, 14 februarie 2016

Cum trebuie sa arate un ou provenit de la o gaina sanatoasa

Niciun comentariu.


Ouăle provenite din comerț nu sunt întotdeauna cele mai bune, aceasta deoarece găinile de la care provin nu sunt crescute în cel mai potrivit mediu.

Nutrienții consumați de păsări sunt transmiși și în ou, iar pentru a avea acces la aceștia, ele trebuie ținute într-un mediu deschis cu aer proaspăt. O găină închisă într-un coteț, pentru tot restul vieții, nu va produce un ou de calitatea unei găini care trăiește în mediul exterior.

Caracteristicile oului sănătos

Rezistența și densitatea cojii: dacă abia că atingeți oul și se sparge, mergeți mai departe. Cu cât dieta găinii este mai bogată, cu atât coaja este mai rezistentă. Un ou nu se sparge așa ușor dacă este sănătos.

Culoarea gălbenușului: Majoritatea consumă ouă cu un gălbenuș deschis la culoare. Aceasta nu este culoarea ideală. Gălbenușul oului ar trebui să fie portocaliu- cu cât este culoarea mai închisă, cu atât mai bine.

Densitatea galbenusului: Ar trebui de asemenea sa verificati densitatea galbenusului pentru a determina calitatea oului.

Gălbenușurile provenite de la găinile sănătoase sunt mai groase și mai rotunde. Asta înseamnă un gust mai bun și mai mulți nutrienți.



loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...