luni, 11 aprilie 2016

Remedii naturiste pentru psoriazisul unghial

Niciun comentariu.


Psoriazisul unghial reprezinta o complicatie care apare la jumatate dintre bolnavii cu psoriazis tegumentar, prin extinderea leziunilor de la piele la unghii.

Modificarile psoriazice pot fi observate sub unghie, in lateralul ei si marginal, la capatul liber, putand produce in unele cazuri caderea unghiei, atat la maini cat si la picioare.

In pofida numeroaselor studii si cercetari, cauza psoriazisului ramane neprecizata, ramanand sa presupunem ca boala este cauzata de o anomalie de maturare si proliferare a celulelor pielii. Totusi, indiferent de cauze, exista o serie de remedii naturiste care s-au dovedit victorioase in lupta cu inesteticul psoriazis. Iata cateva optiuni:

Amestecul de fumarita (Fumaria officinalis) si trepadatoare (Mercurualis annua)

Se face un anestec din cate 25 g din fiecare. Peste 3 lingurite de amestec se toarna 500 ml apa clocotita si se lasa la infuzat 10 minute. Se beau zilnic 3 cani de ceai cald.

Infuzie de seminte de armurariu

Se pune o lingurita  de seminte la o cana de apa clocotita. Se beau 1-2 cani zilnic, vreme de 3 saptamani.

Cataplasme cu frunze de spanac

Se fac zilnic 1-2 cataplasme cu frunze de spanac fierte in ulei de soia. Cataplasmele se mentin pe zonele afectate 30 de minute, dupa care se lasa pielea libera, sa se usuce la aer.

Suplimente nutritionale

In cazul psoriazisului sunt indicate suplimentele bogate in oligoelemente precum seleniul si cobaltul, macroelemente (calciu, potasiu), acizi grasi esentiali (Omega 3 si 6), vitaminele A, C si D3, fibre vegetale si substante antioxidante.

11.04.2016



loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...