luni, 11 aprilie 2016

Leacul din Piatra Craiului care te inzdraveneste in caz de raceala si gripa

Niciun comentariu.


Masivul Piatra Craiului este un lanț muntos calcaros care aparține Carpaților Meridionali, aflandu-se în nord-estul acestora.

În zona Piatra Craiului se găsește o vegetație bogată în specii datorită preponderenței aproape absolute a calcarelor. Aici se găsesc specii unice în lume cum ar fi Garofița Pietrei Craiului (Dianthus callizonus), dar si alte specii protejate precum floarea de colț (Leontopodium alpinum) și ghințura galbenă (Gentiana lutea).
Oamenii locului isi prepara si astazi, in casa, leacuri pentru diferite boli, vindecandu-si neputintele cu ajutorul farmaciei naturii. Va propun un remediu naturist in partea locului pentru raceala si gripa!

 Sirop de muguri si conuri de brad

Ingrediente:
conuri de brad verzi
miere de albine
muguri de brad

Se pune intr-o oala de lut un strat de conuri verzi de brad, deasupra se pune miere de albine. Peste miere se aseaza un strat de muguri de brad si deasupra lor se pune iar miere. Procedeul se repeta pana la umplerea oalei, apoi se inchide bine cu un capac si se leaga cu o carpa pentru ca acesta sa nu se miste deloc. Oala astfel pregatita se ingroapa in gradina, intr-un loc curat, si se lasa sase saptamani in pamant. Dupa trecerea timpului, se storc mugurii si conurile bine si siropul se strecoara in recipiente de sticla curate.

Se ia din acest sirop cate o lingura de 3 ori pe zi, cu 30 de minute inainte de mesele principale.

12.04.2016



loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...