marți, 29 martie 2016

Dieta cu banane si lapte (Slabeste fara stres!)

Niciun comentariu.


Prima reactie cand auzim „dieta cu banane” este o nedumerire totala deoarece banana se considera a fi fructul cu o cantitate de calorii nu atat de mica – 96 kkal la 100g.

Conținutul ridicat de amidon și zaharuri – glucoză, zaharoză și fructoză – fac banana sa fie destul de hrănitoare. Cu toate acestea, există o dietă cu banane pentru pierderea în greutate. Autorul acestei diete este nutritionistul britanic Jane Griffin. Ea a propus o dieta bazata doar pe consumul laptelui si a bananelor.

De ce laptele?

In Israel, oamenii de stiinta au efectuat un experiment la care au participat persoane cu greutate in plus. Toti au urmat dieta insa un grup a inclus obligatoriu in portia zilnica nu mai putin de doua pahare de lapte degresat, iar a doua nu a consumat lapte sau a consumat mai putin de doua pahare.

S-a constatat ca persoanele care au consumat nu mai putin de 2 pahare de lapte pe zi, au reusit sa atinga rezultate foarte bune in procesul de slabire spre deosebire de cele care nu au consumat lapte (sau au consumat insa in cantitati mici). Laptele ajuta sa scapati de kg in plus datorita continutului de calciu si vitamina D – la aceasta concluzie au ajuns oamenii de stiinta.

In plus, laptele este bogat in proteine si ofera o senzatie de satietate de durata, lucru important in conditiile urmarii unei diete.

De ce bananele?


Bananele sunt fructe care dau energie. Pulpa fructului contine o cantitate semnificativa de amidon si zaharuri, adica carbohidrati simpli. Carbohidratii simpli sunt usor scindati în organism si elimina multă energie. Prin urmare, bananele sunt un produs satios.

Concomitent cu aceasta, bananele au un continut bogat de vitamine (vitamina A, aproape toate vitaminele din grupul B, vitaminele C si E, P s.a.) si de asemenea contin macroelemente (calciu, fosfor, kaliu, magneziu, natriu) si un sir de microelemente (fier, zinc, seleniu, fluor, mangan).

Aceasta este deosebit de important deoarece dieta cu banane face parte din asa numitele monodiete, adica dietele bazate pe consumul unui anumit produs. Excluzand din alimentatie diverse produse, noi ne lipsim in acelasi timp de multe substante necesare organismului. De aceea, in perioada dietei, suportul vitamino-mineral este pur si simplu necesar.

Banana contine in mare parte kaliu, 348 mg la fiecare 100 g. Kaliul nu doar sustine functionarea inimii, dar mai si elimina fluidele in exces din organism, iar aceasta la randul ei duce la scaderea greutatii si micsorarea volumului.

Banana de asemenea contine si foarte multe fibre care in primul rand curata intestinele, iar in al doilea rand, ofera o senzatie lunga de satietate. Fiti de acord, nu fiecare persoana poate lupta cu senzatia de foame urmand o dieta. Si unde vor fi toate gandurile? Desigura la mancare. De aici apare si disconfortul psihologic, dispozitia proasta – intr-un cuvant, nicio bucurie de la viata.

Si aici, bananele sunt in avantaj, deoarece contin “hormonul fericirii” – serotonina. S-a demonstrat ca acesta imbunatateste starea de spirit, lupta cu stresul. Si in final, bananele sunt un fruct aromat si gustos.

DOAR BANANE „BUNE” SI COAPTE!

Nu toate bananele sunt potrivite pentru dieta ci doar cele numite “fructe”. Acestea nu sunt foarte lungi, au o culoare galben intensa si o coaja subtire. Bananele „fructe” coapte contin amidon dizolvabil, pe care organismul nostru il poate digera, spre deosebire de amidonul care nu se dizolva al bananelor necoapte si “legume” (bananele “legume” sunt lungi, cu coaja verde si groasa).
Regulile dietei

Dieta cu banane va poate ajuta sa dati jos aproximativ un kg pe zi. In timpul dietei cu banane, se recomanda obligatoriu sa consumati apa plata in orice cantitate. Se permite si consumul de ceai verde fara zahar.

Cum procedam in cazul cand nu aveti voie sa consumati lapte (de exemplu, daca sunteti alergic la acest produs)? In acest caz, laptele poate fi inlocuit cu chefir cu 1% grasime. In cel mai rau caz, apa sau ceai verde.

Volumul laptelui (chefirului) si cantitatea bananelor se recomanda sa fie impartit in trei portii – dejun, pranz si cina. Daca v-ati obisnuit sa mancati mai des, atunci impartiti portiile in mai multe parti.

Dieta cu banane nu are reguli stricte privind ordinea consumarii produselor: puteti mai intai manca o banana, apoi sa beti lapte (chefir), sau invers. Dupa dorinta, puteti amesteca banana cu laptele (chefirul) in blender – veti obtine un cocktail gustos si nutritiv. Trebuie doar sa curatati bine fibrele lasate de coaja de banana – veti avea nevoie doar de miez.

Cantitatea de banane si volumul de lapte sau chefir consumat va depinde de tipul de dieta cu banane pe care il veti alege.

Dieta de 3 zile

Aceasta este o obtiune mai dura si are doua subtipuri:
Portiile consumate pe parcursul tuturor celor trei zile sunt la fel: trei banane plus trei pahare cu lapte pe zi. Toate acestea se impart egal intre mese – dejun, pranz si cina, adica 1 fruct si 1 pahar cu lapte (chefir) la fiecare masa;
Fiecare zi are specificul sau: 1 zi – 9 banane si 3 litri de lapte, ziua a 2 – 6 banane si 2 litri de lapte si ziua 3 – 3 banane si un litru de lapte. Produsele se impart in mod egal la cateva mese.

Dieta de 7 zile

Din titlu ne este clar ca aceasta dieta dureaza 7 zile. Aceasta este o optiune mai usoara, deoarece permite consumul a jumatate de kg de banane pe zi (greutate neto fara coaja). Insa laptele trebuie inlocuit cu apa sau ceai verde fara zahar. Deoarece banana contine putina proteine, se permite consumul a 2 oua timp de o saptamana.

Dieta cu banane este o metoda rapida de a scapa de cativa cm si kg in plus: in dieta de 3 zile – veti putea scapa de aprox. 3 kg, iar in cea de 7 zile – pana la 7 kg. Aceasta metoda este foarte buna daca aveti putin timp insa vreti foarte mult sa slabiti.

Totusi, la fel ca si oricare alta monodieta, dieta cu banane se va urma cu o atentie deosebita. Contraidicatiile dietei cu banane sunt acutizarea bolilor de stomac si intestine, diabet, boli renale si ficat.

Nu experimentati cu propria sanatate, consultati-va mai intai cu medicul-nutritionist.

Cat despre frecventa repetarii dietei cu banane, atunci recomandam sa o urmati nu mai des de o data in doua luni.

Sursa:xmodax.com
loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...