miercuri, 9 martie 2016

Top 10 greseli care te impiedica sa slabesti

Niciun comentariu.


1.      Apelezi la cure de slăbire drastice
Doreşti să slabeşti cât mai repede cu putinţă pentru concediul la mare sau pentru a te strecura în rochia preferată care a rămas cu 2 mărimi mai mică? Dieta pe bază de suc de lămâie, grapefruit sau supă de varză nu este o soluţie indicată de specialişti. Desigur, consumând zilnic mai puţin de 1000 kcal. vei slăbi rapid, însă mâncând atât de puţin îţi incetineşti rata arderilor şi odată cu revenirea la alimentaţia normală, metabolismul leneş va prelucra greu alimentele iar surplusul se va depune în scurt timp.
2.     Sări peste micul dejun
Eliminarea micului dejun din planul alimentar poate părea o metodă utilă pentru a reduce numărul caloriilor ingerate zilnic, însă nu este aşa.
Potrivit studiilor, persoanele care se mulţumesc cu o cafea sau cu un ceai verde la micul dejun au tendinţa de a consuma porţii mai mari la prânz sau de a alege gustări hipercalorice. Consumă dimineaţa alimente bogate în proteine precum brânză slabă, iaurt, ouă, carne de pui, şi fibre (legume diverse) iar foamea nu-ţi va da bătăi de cap până la ora prânzului.
3.     Alegi gustări hipercalorice
Chiar dacă îţi alegi cu meticulozitate alimentele pentru mesele principale, gustările nepotrivite îţi pot ameninţa serios succesul dietei. Fie că e vorba despre punguţa de alune prăjite şi sărate de pe birou, de felia de tort savurată la ziua colegului sau de floricelele suflate în timpul filmului de seară, toate sunt bogate în calorii goale. Înlocuieşte-le cu fructe proaspete sau deshidratate, migdale, nuci sau alune crude. Acestea sunt săţioase şi totodataă grozave pentru sănătatea creierului.
4.     Nu serveşti gustări între mese
Gustările sănătoase îţi menţin metabolismul activ şi limitează senzaţia de foame astfel încât la mesele ulterioare vei mânca mai puţin.
5.     Alegi alimente îndulcite cu îndulcitori artificiali
Zaharina, aspartamul şi alţi îndulcitori nu doar că sunt periculoşi pentru sănătate, dar nici nu garantează în mod obligatoriu că alimentul respectiv este sărac în calorii. În plus, alegând astfel de alimente ajungi adesea să consumi o cantitate mai mare din produs. În concluzie, este mai bine să mănânci o prăjiturică obişnuită decât un platou de prăjituri îndulcite cu zaharină.
6.     Preferi băuturile bogate în calorii
Conform studiilor, persoanele la dietă tind să consume băuturi hipercalorice precum cafele cu frişcă şi îngheţată, sucuri  şi cocktailuri diverse. Partea cu adevărat proastă este că aceste băuturi nu potolesc foamea iar la masa ulterioară nu se consumă mai puţine calorii. Deci, atenţie la băuturi !
7.     Bei puţină apă
Apa este esenţială pentru arderea caloriilor şi eliminarea toxinelor din organism. Starea de deshidratare încetineşte metabolismul şi afectează totodată activitatea cerebrală. Doi litri de apă pe zi sunt necesari şi suficienţi.
8.    Nu consumi lactate
Laptele integral şi brânzeturile sunt evitate de multe persoane în timpul curei de slăbire. Aceasta este o greşeală întrucât organismul arde mai multe calorii atunci când primeşte suficient calciu. Suplimentele de calciu par să nu fie la fel de eficiente.
9.     Te cântăreşti zilnic
Cântărirea frecventă poate fi o sursă de frustrare şi informaţii inutile. Este mai indicat să te cântăreşti săptămânal, dimineaţa, înainte de micul dejun. Astfel vei avea o privire de ansamblu, mai realistă asupra evoluţiei greutăţii.
10. Îţi propui ţeluri irealizabile
Dacă vrei să slăbeşti 5 kg într-o săptămână, aproape sigur nu vei reuşi. Ar fi bine să nu visezi la cai verzi pe pereţi şi să-ţi propui ţeluri mai uşor de dus la bun sfârşit. Pierderea unui kilogram pe săptămână ar fi un bun exemplu.
09.03.2016


loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...