vineri, 11 martie 2016

Placinta bulgareasca delicioasa cu cartofi (Patatnik)

Niciun comentariu.


Patatnikul este o reteta de placinta cu cartofi specific bulgareasca, mai precis ea provine din regiunea Rodopi. Iata ce ne trebuie pentru a prepara aceasta delicioasa placinta:

Ingrediente:
1 pachet de foi de placinta Bella;
1 cutie smantana;
400 gr. branza;
0,5 kg cartofi;
3-4 legaturi de ceapa proaspata;
1 cescuta de ulei
3 oua;
250 gr. carne tocata;
1 legatura de menta;
sare si piper dupa gust.

Mod de preparare:

Cartofii se decojesc, se spala, se rad prin razatoare si se amesteca cu carnea, ceapa taiata marunt, menta, piperul, ouale, sare si o parte din ulei. Se prajesc pana ce cartofii devin mai moi. In tava unsa cu ulei se pun foile de placinta, iar intre ele se pune umplutura. Deasupra se unge cu ulei. Se coace in cuptor la temperatura medie. Se serveste cu iaurt. Carnea tocata poate fi inlocuita cu branza, aprox. 250 gr.

Pofta buna!



loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...