vineri, 11 martie 2016

Pateuri gustoase cu telemea

Niciun comentariu.


Va propunem un aperitiv foarte interesant de pateuri cu telemea (Plicuri si “tigarete” cu branza), pentru care s-au folosit foi fine de placinta Bella.

Ingrediente:
foi fine de placinta de la Bella 280 g;
branza telemea de oaie 400 g;
crema de branza 200 g;
oua 2 buc.;
galbenus 1 buc.;
unt 80 g;
negrilica (chimen negru) 5 g;
sare, piper

Mod de preparare:

Incingeti cuptorul la 190 grade Celsius si topiti untul la microunde.

Radeti branza telemea si amestecati-o cu crema de branza, ouale intregi si piper macinat. Omogenizati. Daca telemeaua nu este foarte sarata, puteti pune si un pic de sare. Tapetati cu hartie de copt o tava mare, de aragaz. Luati 2 foi subtiri (aveti grija sa le acoperiti pe celelalte cu un servet curat si umed, pentru a nu se usca intre timp), suprapuneti-le si ungeti-le cu unt.

Pentru tigarete, taiati foile suprapuse in fasii cam de 10-11 cm latime. Puneti la capatul fasiilor cate o lingurita de compozitie cu branza, pliati usor marginile si rulati. Continuati cu celelalte fasii si cu alte foi subtiri (tot cate 2 foi, dupa aceeasi schema).

Pentru plicurile cu branza, luati tot cate 2 foi, le ungeti cu unt si le taiati in fasii, doar ca fasiile trebuie sa aiba cam 5-6 cm latime. Asezati o lingurita de branza. Pliati astfel: luati coltul din stanga al fasiei si pliati-l peste marginea din dreapta. Veti avea un prim triunghi, pe care il veti lua de coltul din jos si-l veti plia peste marginea din stanga a fasiei. Si tot asa pana cand se termina fasia, iar branza s-a “sigilat” intr-un triunghi.

Odata facute toate tigaretele si plicurile, asezati-le in tava. Ungeti-le cu galbenus si presarati peste ele negrilica (chimen negru).Bagati in cuptorul incins si lasati cam 10-12 minute sau pana cand foile devin crocante si prind o frumoasa culoare. Puteti servi aceste delicioase aperitive cu branza calde sau reci.



loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...