marți, 8 decembrie 2015

Tine cont de aceste ponturi si nu te vei ingrasa nici macar un gram de sarbatori

Niciun comentariu.


Craciunul incepe in curand si cu siguranta te asteapta cotletele de porc si alte preparate din carne, iar rutina ta cu mancare sanatoasa si exercitii fizice va fi pusa la o parte pentru a te infrupta din toate bunatatile. Ai asadar nevoie de toate sfaturile posibile pentru a reusi sa iti pastrezi silueta chiar si dupa aceasta sarbatoare. Iata cum te poti mentine in forma si sanatoasa chiar de de sarbatori.

Craciunul este momentul perfect sa iti petreci timpul cu familia si prietenii si deseori sa te lupti cu problema luatului in greutate. Este si normal, cine poate refuza curcanul, toba sau alte delicatese proaspete si atat de delicioase? Mai ales cand gazda urmareste sa mananci din fiecare farfurie in parte. Adaugand pe langa acesta si faptul ca umblarea dupa cadouri sau mersul la petreceri ne ocupa in totalitate restul timpului. Astfel reusind sa luam cateva kg de sarbatori.

Iata 5 strategii de top pentru a avea o abordare sanatoasa pe timpul Craciunului fara sa pierzi toata distractia.

Nu te duce la petreceri flamand

Nu uita ca inainte sa te duci la o petrecere sa iei o gustare pentru a te ajuta sa stabilizezi presiunea zaharului din sange. De asemenea, poti sa ai parte si de o mica masa cu carbohidrati slabi, cu ar fi salata din carne de vita sau pui prajit cu legume.

Evita sa folosesti bomboane ca decoratiuni

Minunatele boluri cu bomboane multicolore sunt o tentatie greu de stapanit in momentul cand treci pe langa ele. Sa reusesti sa te abti sa nu iei cate una din bol cand te intersesctezi cu ele este cam greu de crezut. Asa incat umple farfuriutele festive cu alte decoratiuni de Craciun, care sa nu iti afecteze silueta si care pot realiza un efect similar de sarbatoare.

Renunta la dulciuri

Uita de cadourile cu dulciuri cum ar fi cutiile cu bomboane sau cosurile umplute cu carbohidrati rafinati, pentru ca toate aceste dulciuri nu sunt bune pentru talie. Doneaza aceste alimente tentante unui adapost sau du-le la o petrecere de sarbatoare pentru a evita ispita.

Alege fructele

Evita bomboanele dar in schimb poti sa te imprietenesti cu nucile din bolul de pe masa. Sunt sanatoase si iti pastreaza silueta subtire, cu conditia sa nu exagerezi cu ele. In plus, in aceasta perioada nucile sunt chiar in mediul lor fiind o completare delicioasa a mesei.

Evita bauturie cu cantitati mari de carbohidrati

Lichior de oua, cocktailuri dulci, vinurile si bauturile spirtoase pot sa iti adune kilograme nedorite. Alege in schimb, sa te relaxezi la sfarsitul zilei cu o ceasca de ceai. La petreceri, limiteaza alcoolul dupa un pahar, doua de vin si astfel vei sta departe de carbohidrati si iti vei pastra silueta subtire.

Nu uita de exercitiile fizice

Este cunoscut de faptul ca nu este usor sa iti mai faci in mod regulat exercitiile fizice in acesta perioada agitata a anului. In schimb poti sa faci miscare cat mai multa evitand balonarea si neplacerile de pe solduri.

Iata cateva activitati de sezon pe care le poti face, bucurandu-te de aceasta perioada minunata anului si facand in acelasi timp exercitii benefice pentru corpul tau:

Alege propriul pom de Craciun. Nu e nimic mai placut si eficient decat sa faci drumetii in aer liber in cautarea bradutului preferat.

Colinda prin cartier cantecele specifice sezonului. Este o modalitate foarte buna de a impartasi spiritul Craciunului cat si un antrenament cardio eficent.

Decoreaza casa. Urca-te cu grija pe scara si orneaza casa, geamurile, grindina cu diverse decoratiuni ce aduc numai bucurie in familie. Corpul tau iti va multumi prin efortul depus.

Dupa cina copioasa in familie, in loc sa te cuibaresti pe canapea, scoate-ti familia si prietenii la o plimbare.



loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...