marți, 8 decembrie 2015

7 reguli de aur in detoxifiere

Niciun comentariu.


Pentru inceput, stabileste o saptamna in care nu ai evenimete ce ti-ar putea da planul peste cap. Evita petrecerile, serile in oras sau mesele festive. Unele persoane pot simti, in primele zile, efectele secundare ale acestei cure (dureri de cap) datorita eliminarii fortate din alimentatie a unor alimente. Aceste efecte pot dura intre 24-48 ore. Inainte de inceperea acestei cure consulta medicul sau nutritionistul.

1. Bea o cana de suc de lamaie dimineata pe stomacul gol. Stoarce sucul de la o jumatate de lamaie intr-o cana cu apa fierbinte. Acesta este modul ideal de impulsiona digestia si de a incepe curatarea organismului.

2. In timpul celor 7 zile trebuie sa faci miscare o ora/zi. Incearca spinning, jogging sau box, sporturi care te ajuta sa transpiri puternic pentru a elimina toxinele.

3. Consuma alimente neprocesate termic, deoarece acestea contin mai multi nutrienti si enzime. Incearca sa consumi cel putin o data pe zi salata de varza proaspata.

4. „Detoxifierea” mintii. Incearca sa iti acorzi 15 minute pe zi doar tie. Stai doar tu cu tine si incearca sa meditezi, daca stii. Daca nu, incearca sa nu te gandesti la grijile zilei, imagineaza-ti un loc frumos si linistit si calatoreste imaginar acolo. Inspira adanc si expira incet.

5. Lichidele. In timpul acestei cure trebuie sa bei 3 litri de lichide pe zi, astfel vei reusi sa cureti rinichii. Poti sa consumi apa, suc proaspat de legume si ceai special pentru detoxifiere pe care il poti cumpara de la magazinele naturiste.

6. Pielea. Curata pielea in fiecare zi, inainte de dus. Folosete un burete special pentru exfolierea corpului, incepand de la picioare pana la gat, cu miscari circulare. Evita zonele sensiblile, fata, gatul sau ranile. Intra apoi in dus, iar la final, clateste-te pentru cateva secunde cu apa rece. Acest proces pune sangele in miscare si creste gradul de detoxifiere si curatare al pielii.

7. Mesteca, mesteca, mesteca. Trebuie sa te obisnuiesti sa mesteci fiecare inghititura de mancare de aproximativ 20 de ori inainte de a inghiti. In acest mod vei grabi digestia si vei manca mai putin.

Nu incepe tratamente de detoxifiere daca esti insarcinata, daca alaptezi, daca ai probleme cu tensiunea arteriala, daca esti subponderala sau daca medicul tau nu iti da voie!



loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...