luni, 14 decembrie 2015

Invata sa te epilezi ieftin, cu zahar!

Niciun comentariu.


Metodele de epilare moderne sunt eficiente, însă fiecare dintre acestea are cel puțin un argument care le fac mai puțin plăcute, fie că vorbim despre cost, gradul de durere sau intervalul de timp la care trebuie repetat. În ultima perioadă a reapărut în ochii publicului o metodă antică de epilare – epilarea cu zahăr. În cele ce urmează, te invit să citești tot ceea ce trebuie să știi despre această metodă de epilare, pentru ca apoi să hotărăști dacă merită să o încerci sau nu.

Epilarea cu pastă de zahăr provine din Orientul Mijlociu antic (cu precădere Persia), zona în care abunda zahărul. Se pare că această metodă a început să fie folosită în jurul anului 1900 înainte de Hristos. Totodată, atunci când zahărul nu era disponibil, era folosită mierea de albine.

Comparabil cu epilatul cu ceară

Epilatul cu pastă de zahăr este cel mai des comparat cu epilatul cu ceară având în vedere că funcționează pe același principiu. Diferența constă în faptul că pasta de zahăr, care poate fi făcută și acasă, este mai blândă cu pielea. Explicația vine în faptul că ceara conține rășină și se lipește de orice suprafață (în cazul epilării: pielea și firele de păr). Astfel când este îndepărtată ceara, aceasta poate cauza iritații pe piele. Pe de altă parte, pasta de zahăr nu conține rășină, deci nu aderă pe piele, ci prinde doar firele de păr și celulele moarte de pe suprafața pielii. Acest lucru face ca procesul de epilare să fie mai puțin dureros și ca pielea să fie mai puțin predispusă la iritații.

O altă diferență vizibilă este faptul că pasta de zahăr este solubilă în apă și deci este mai ușor de îndepărtat, în cazul reziduurilor sau al petelor. Ceara, în schimb, poate fi îndepărtată cu ulei de pe piele, iar de pe alte suprafețe, îndepărtarea acesteia este foarte dificilă.

Cum se prepară pasta de zahăr?

Așa cum am menționat mai sus, pasta de zahăr este făcută din ingrediente naturale, ceea ce o fac solubilă în apă. Aceasta este foarte simplu de preparat acasă, deși pentru obținerea consistenței perfecte, e nevoie de puțin exercițiu. Pentru a o prepara, ai nevoie de o cană de zahăr (în jur de 200 g), 4 linguri de zeamă de lămâie și 4 linguri de apă. Zahărul poate fi de orice fel, atâta timp cât este granulat. Ai nevoie de o cratiță mai mare, ca să te asiguri că amestecul nu va curge peste atunci când fierbe. Amestecă ingredientele și apoi pune-le în cratiță, la foc mediu. Zahărul se va topi și amestecul va începe să bulbuce. După ce încep să apară bulbuci, amestecă totul cu o lingură de lemn câteva minute. Din când în când verifică amestecul, iar când vezi că are consistența unui gel și o culoare castaniu-aurie, oprește focul și toarnă pasta rezultată într-un borcan pe care nu îl vei mai folosi (dacă nu faci asta imediat, se va lipi de cratiță și îți va fi mai greu să o cureți). După ce s-a răcit puțin amestecul și este suportabil pe piele, poți începe procesul de epilare, la fel cum ai face asta cu ceară.



loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...