luni, 14 decembrie 2015

Afla de ce iti cade mai mult par in prima luna de toamna

Niciun comentariu.


Cred că ai observat că odată cu sosirea toamnei și căderii frunzelor a început să cadă și părul tău. Nu te îngrijora însă, multe femei se confruntă cu o cădere mai abundentă de păr în prima lună de toamnă. Continuă să citești ca să afli care sunt cauzele și ce poți face ca să diminuezi efectele.

Regenerarea părului

În mod normal, o femeie pierde până la 100 de fire de păr pe zi, datorită regenerării acestuia. Părul crește în mod normal în 3 faze numite faza anagenă, catagenă și telogenă. Fiecare dintre acestea are un rol important în dezvoltarea firului de păr, ultima fiind cea responsabilă pentru eliminarea firului de păr. Datorită acestor faze de dezvoltare, 90% din firele de păr de pe cap sunt întotdeauna în faza de creștere (anagenă) și tot de aceea se pierd cele maxim 100 de fire de păr în fiecare zi (în faza telogenă).

Căderea sezonieră a părului

La schimbarea anotimpului pot apărea semne cum că părul tău se subțiază și poți vedea mai multe fire căzute decât de obicei. Acest lucru se întâmplă cu precădere când se face trecerea de la vară la toamnă. Asta se explică prin faptul că în timpul verii ești mai expus la razele solare, iar contactul cu soarele promovează creșterea și regenerarea părului. Atunci când zilele însorite devin mai puține decât cele acoperite de nori, părul nu mai creșe în același ritm. Totodată poți observa ceva mai multe fire de păr căzute decât în mod normal. Asta se întâmplă mai des unor persoane și mai puțin altora.

Cum testezi dacă părul tău cade din cauza toamnei sau nu?

O metodă sigură nu există însă există o metodă care te poate ajuta să îți dai seama dacă ceva nu e în regulă sau dacă totul e ok. Ca să afli, prinde cu mâna părul aproape de rădăcină și trage ușor până ajungi la vârf. Fă asta peste tot pe scalp și adună firele de păr pe o coală albă de hârtie. Partea „distractivă” e să le numeri. Dacă îți pică sub 10 fire de păr, nu ai probleme, iar firele căzute sunt cele în regenerare. Dacă numeri între 10 și 15 fire de păr s-ar putea să pice din cauza toamnei, însă dacă îți pică mai mult de 15 fire de păr deodată, trebuie să întrebi un dermatolog, ca să te asiguri că nu suferi de pierdere permanentă a părului.

Cum să diminuezi căderea părului?

Ca să diminuezi efectele căderii părului încearcă să fii mai atentă la factorii externi (poluare, praf etc) și la cei interni precum stresul, nutriția necorespunzătoare sau sistemul imunitar slăbit. Căderea părului poate fi urmarea unui eveniment traumatic în viața ta, cum ar fi nașterea unui copil, o boală sau un tratament cu medicamente puternice. Întreabă un doctor dermatolog dacă crezi că e necesar să urmezi un tratament de regenerare a părului.



loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...