Pentru reteta de prajitura cu ciocolata si vanilie aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
5 oua
5 linguri zahar
5 linguri cacao neagra
5 linguri faina
1 lingurita praf de copt
1 lingurita scortisoara praf
Pentru crema:
250 ml frisca lichida
400 ml lapte
2 oua
3 linguri amidon
5 linguri zahar
150 g unt
1 fiola esenta de vanilie
1 plic gelatina
Pentru sirop:
200 ml lapte
4 linguri zahar
1 fiola esenta de rom
Pentru decor:
100 g ciocolata amaruie
50 ml fisca lichida
50 ml frisca lichida (pentru ornat)
Pentru blat, bateti ouale cu zaharul pana se albesc. Adaugati faina cernuta, amestecata cu praful de copt, scortisoara si cacao, omegenizati si turnati-o in forma de prajitura. Coaceti la foc mediu, pe raftul din mijloc al cuptorului, cca 35 de minute sau pana blatul trece testul scobitorii. Dupa racire, taiati blatul in 2 foi.
Pentru crema, dizolvati amidonul in 2-3 linguri de apa rece, apoi turnati-l peste lapte. Adaugati ouale si 5 linguri de zahar si puneti amestecul la fiert, la foc mic, amestecand continuu pentru a nu se lipi. Cand a dat in clocot, opriti focul, adaugati untul si esenta de vanilie si omogenizati. Lasati la racit amestecand din cand in cand pentru a nu capata crusta. Bateti frisca si incorporati-o in crema de vanilie, dupa ce s-a racorit complet. Puneti gelatina intr-un castronel cu putina apa si lasati 1 minut pentru a se hidrata, apoi asezati-l deasupra unui vas cu apa calda si lasati sa se dizolve. Incorporati crema si omogenizati bine.
Pentru sirop, caramelizati 4 linguri de zahar, apoi completati cu lapte si lasati pe foc sa se dizolve. Adaugati romul si lasati la racit.
Pentru decor, topiti ciocolata amaruie cu frisca lichida intr-o craticioara la bain-marie. Bateti frisca lichida.
Insiropati foile de tort si suprapuneti-le intinzand intre ele un strat generos de crema de vanilie. Decorati cu crema de ciocolata amaruie si frisca batuta dupa propria inspiratie.
Pofta buna!
seamana cu crem a la creme
RăspundețiȘtergere