Cu toate că încerci din răsputeri să nu sari peste niciun antrenament şi ai grijă zilnic să ţii cu stricteţe dieta, rezultatele întârzie să apară, ba chiar uneori cântarul arată că ai acumulat un kilogram în plus. Nu-ţi poţi explica de ce în ciuda tuturor acestor eforturi continui să iei în greutate. Adevărul este că există unele probleme hormonale sau efecte secundare ale unor medicamente care pot determina creşterea în greutate. Iată câteva motive şi ce ai putea să faci în aceste cazuri.
1. Dacă suferi de depresie şi iei medicamente pentru a ţine această problemă sub control, trebuie să ştii că multe dintre medicamentele de pe piaţă cauzează creșterea în greutate. Chiar şi fără a lua medicamente s-ar putea să observi schimbări la corpul tău în acest sens, deoarece depresia te poate determina să mănânci mai mult şi să consumi alimente mai bogate în grăsimi. Dacă medicamentele sunt cauza principală a problemei, încearcă să vorbeşti cu medicul să îţi prescrie altele care să nu aibă acest efect asupra ta.
2. Pastilele contraceptive sunt şi ele de multe ori responsabile pentru creşterea în greutate. Dacă după primele luni observi schimbări în acest sens, e bine să rogi medicul să-ţi recomande un alt tip, eventual cu un nivel mai scăzut de hormoni. Şi dacă iei medicamente pentru inimă sau pentru tensiunea arterială, pentru reumatism sau chiar şi pentru migrene s-ar putea să descoperi acelaşi rezultat.
3. Dacă te confrunţi cu probleme digestive şi simţi că din acest motiv ai luat în greutate este bine să încerci să consumi mai multe probiotice şi să bei suficientă apă.
4. Există momente când corpului îi lipsesc anumiţi nutrienţi şi din acest motiv metabolismul este mai lent şi nu reuşeşte să ardă suficient de repede grăsimile. Dacă ai carenţe de vitamina D, magneziu sau fier, poţi să compensezi lipsa de energie cu cofeină, carbohidraţi sau dulciuri. Dar tocmai aceste alegeri sunt cele care vor determina creşterea în greutate aşa că e important să verifici aceşti indicatori şi să te asiguri că îi oferi corpului tău toate vitaminele de care are nevoie.
5. Înaintarea în vârstă este unul dintre motivele principale pentru care nu reuşim să ne menţinem în formă. Studiile au demonstrat că pe termen lung, exerciţiile fizice au un succes mult mai mare decât dieta în menţinerea unei greutăţi ideale.
Indiferent de motivele pentru care nu reuşeşti să ajungi la greutatea ideală, important e să observi modul în care se comportă organismul tău şi să identifici cauza problemei. Ţinând cont că în unele cazuri e vorba de efectul unui medicament sau chiar de funcţionarea deficitară a organismului, e important să identifici cauza creşterii în greutate pentru a putea lua măsurile necesare.
loading...
Niciun comentariu :
Impartaseste din experienta...