luni, 14 decembrie 2015

Cum sa te machiezi daca porti ochelari

Niciun comentariu.


Cele dintre noi care avem norocul (sau nenorocul – în funcție de cum privești situația) să purtăm ochelari, ne confruntăm cu problema machiajului „invizibil”. Mai exact, oricât de frumos ne-am machia, odată ce punem ochelarii pe ochi, totul dispare ca prin minune, pentru că se ascunde sub ochelari. Pentru că și eu sunt purtătoare de ochelari, vreau să-ți împărtășesc câteva trucuri de care mă folosesc pentru a-mi evidenția machiajul atunci când nu îi pot înlocui cu lentile.

Despre ochelari

Înainte să îți spun trucurile mele însă, trebuie să îți spun că acestea funcționează diferit de la om la om, variind datorită formei ochiului, tipului de rame și lentile ale ochelarilor, dar și datorită calității fardurilor pe care le folosești. Totuși, indiferent de forma ochiului sau fardurile pe care le folosești, trebuie să îți cunoști foarte bine tipul de ochelari pe care îi porți, ca să poți evidenția machiajul prin prisma lor. Ia în considerare grosimea și culoarea ramei – o ramă groasă și colorată are nevoie de alte metode de aplicare decât o ramă subțire sau o pereche de ochelari fără rame vizibile. Apoi, ține cont și de tipul de lentilă pe care îl ai și de efectul pe care aceasta îl are asupra ochilor tăi (îi micește, îi mărește).

Bazează-te pe culori neutre

De ce spun asta? Culorile intense pălesc sub ochelari, iar dacă ai lentile tratate cu antireflex sau alte tratamente aplicate pe lentilă, nu se modifică doar intensitatea culorii, ci și nuanța în care aceasta este percepută de alții. Așadar, e mai bine să rămâi la culorile neutre (marouri, tonuri de roz și mov, bej, negru sau portocaliu). Odată ce ai ales nuanțele cu care vrei să te joci îți va fi mai ușor să faci următorii pași. Iar dacă tot îți dorești să porți culori îndrăznețe, îți recomand să le orientezi spre buze, nu spre ochi.

Grosimea liniei de tuș raportată la grosimea ramei

Dacă vrei ca linia de tuș să fie vizibilă, raportează grosimea ei la grosimea ramei de ochelari. Astfel, dacă ai ochelari cu rame subțiri sau fără ramă întreagă, e suficient să trasezi o linie de tuș subțire, care să îți contureze frumos ochii. În schimb dacă ai ochelari cu rame groase, va fi nevoie să îngroși și tu linia de tuș. Explicația e simplă: elementele mai puternice atrag atenția. Dacă rama e mai puternică decât linia de tuș, cea din urmă nu va fi observată așa ușor.

Cum scoți ochii în evidență sub ochelari?


Punând în evidență pleoapa de jos, evident! Pleoapa mobilă (cea superioară) este ascunsă în mare de faptul că îți ții ochii deschiși, însă când porți ochelari, partea rămasă expusă este ascunsă și ea de rama ochelarilor. Așa că pune accentul pe pleoapa inferioară, care este mai vizibilă prin ochelari.

Machiajul feței și ochelarii

Ochelarii îți înrămează fața și schimbă proporțiile chipului tău. Pentru ca fața ta să nu pară fără dimensiune este important să te folosești de un fard de obraz și un iluminator. Astfel, chiar dacă nu îți conturezi complet fața, pui în evidență pomeții și îi scoți de sub ochelari.



loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...