vineri, 13 noiembrie 2015

Cum sa obtii acasa o manichiura ca la salon

Niciun comentariu.


Adesea ni se intampla ca timpul sa nu ne permita luxul de a face o vizita saloanelor de infrumusetare pentru o manichiura perfecta, insa asta nu inseamna ca nu ne putem dedica timpul realizarii acesteia acasa.

Daca ai toate produsele care iti trebuie, vei obtine un rezultat minunat, similar celui de la salon, intr-un timp mult mai scurt si fara a cheltui sume incredibile. Esti libera sa pornesti televizorul in timpul in care iti ingrijesti unghiile, pentru a te relaxa.

Urmeaza acesti pasi simpli pentru a obtine o manichiura ca la salon.

1. Curatarea unghiilor.
Curatarea unghiilor este prima etapa pe care trebuie sa o urmezi atunci cand iti doresti o manichiura perfecta. Pentru aceasta, foloseste o dicheta demachianta imbibata cu dizvolant pentru unghii, fara acetona. Modalitatea in care iti cureti unghiile este foarte importanta, astfel ca este necesar sa plimbi discheta demachianta incepand de la cuticulele unghiilor catre varf, fara a freca unghiile in toate directile posibile. Miscarea este similara celei de aplicare a lacului de unghii, cu care ar trebuie sa fii destul de familiarizata. In acest mod, vei evita cu desavarsirea deteriorarea unghiei si vei obtine unghii bine curatate.

2. Taierea si pilirea unghiilor. Dupa ce te-ai descis asupra unei forme pentru unghiile tale, taie-le usor si cu mare grija, apoi slujeste-te de o pila pentru a desavarsi forma acestora. Este esential ca unghiile sa fie complet uscate atunci cand le pilesti, iar miscarile cu care manuiesti pila sa fie intr-o singura directie. Evita sa misti pila dintr-o parte in alta a unghiei, deoarece o poti deterioara si risti sa-i strici aspectul.

3. Hidratarea unghiilor. Hidratarea este un pas important atunci cand vine vorba de o manichiura ca la salon. Exista numeroase variante de a-ti hidrata unghiile, iar tu poti alege cele mai simple metode: fie iti inmoi degetele in apa cu uleiuri esentiale, fie aplici o crema hidratanta pentru maini. In acest mod, vei hidrata foarte bine unghiile, iar cuticulele se vor inmuia. Si vaselina cosmetica este o solutie, care iti poate oferi satisfactii la fel de mari atunci cand vorbim de hidratarea unghiilor.

4. Eliminarea cuticulelor. Evita sa tai cuticulele cu forfecuta de unghii, altminteri risti ca opresi cresterea unghiilor sau sa o incetinesti. Cea mai indicata solutie de a le elimina este sa le impingi usor inapoi cu ajutorul unui lemn mai moale, preferabil unul de trandafir, dupa ce ai aplicat, in prealabil, o solutie pentru cuticule. Impinge-le inapoi catre baza unghiei, cu miscari usoare, pentru a nu deteriora unghia.

5. Baza incolora. O manichiura perfecta presupune aplicarea a trei straturi de lac de unghii: primul este cel transparent, la care vom apela pentru pasul acesta. Aplica un lac de unghii incolor pentru a proteja unghia si pentru a creste rezistenta manichiurii tale. Aplicarea se face exact ca in cazul ojei, incepand de la baza unghiei catre varf si este esential ca aceasta sa fie complet uscat inainte de a trece la etapa urmatoare. Baza incolora hidrateaza unghiile si le protejeaza de agentii agresivi din oja, imbunatatindu-le sanatatea si aspectul. In plus, aplicarea stratului de oja va fi mult usurat.

6. Lacul de unghii colorat. Urmeaza aplicarea celui de-al doilea strat de lac de unghii. Alege nuanta preferata de oja si aplic-o pe unghie. Fii atenta atunci cand realizezi acest procedeu, deoarece exista posibilitatea sa fie necesara aplicarea a doua straturi de lac de unghii colorat, pentru a obtine un efect desavarsit. Ai grija ca oja folosita sa fie cat mai noua, deoarece cele vechi pot deveni foarte dense, iar aplicarea lor devine imposibila. Pastreaza lacul de unghii in frigider pentru a le mari perioada de valabilitate.

7. Lacul de unghii transparent.
Iata si cea de-a treia si ultima aplicare a lacului de unghii transparent, care este, de altfel, optionala. Lacul de unghii aplicat peste oja colorata poate creste rezistenta mainchiurii tale si confera unghiilor un aspect mai placut si stralucire.

8. Lotiunea hidratanta pentru maini. Dupa ce finisezi aplicarea ultimului strat de lac de unghii, foloseste o crema hidratanta pentru maini, care iti va conferi prospetime si frumusete. Fii cu bagare de seama si asigura-te ca ultimul strat de lac de unghii este uscat in totalitate, altminteri risti sa distrugi intreaga capodopera. Maseaza-ti mainile cu aceasta lotiune, iar surplusul poate fi indepartat folosind fie dischetele demachiante din bumbac, fie un prosop foarte delicat.


Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...