joi, 12 noiembrie 2015

6 Masti-minune cu pepene rosu pentru toate tipurile de ten

Niciun comentariu.


Pepenele rosu este un fruct deosebit de gustos, pe care sezonul varatic ni-l pune la dispozitie din belsug. Cu toate acestea, el poate fi folosit nu numai pentru consum, ci si pentru prepararea unor masti cosmetice naturale, de efectele carora te poti bucura in voie.

Pepenele rosu poate deveni o comoara pentru tenul tau, datorita continutului foarte ridicat de nutrienti esentiali, precum vitaminele A, B si C, antioxidanti si licopen, care redau stralucirea tenului si o catifeleaza.

Nenumaratele proprietati de care putem beneficia in urma folosirii acestui fruct in diversele masti cosmetice ne ajuta sa dobandim o frumusete desavarsita, iar pielea noastra nu va arata nicicand mai bine. Pepenele rosu micsoreaza vizibil porii, are un impact pozitiv asupra secretiei de colagen, ofera fermitate si netezime pielii, este un agent exfoliant puternic si estompeaza ridurile.

Iata cateva dintre cele mai eficiente masti pe baza de pepene rosu, prin intermediul carora vei dobandi o frumusete naturala.

Pepene rosu cu iaurt si albus de ou. Daca tenul tau este mai sensibil, o masca foarte eficienta care te va ajuta sa o hidratezi este una pe baza de pepene galben, iaurt si albus de ou. Omogenizeaza bine o lingura de iaurt, un albus de ou si o lingura de suc de pepene pana obtii o pasta cremoasa, cu tendinta lichida. Aplic-o pe toata suprafata fetei, iar dupa 15 minute indeparteaz-o cu apa calduta. Nu numai ca pielea ta va fi hidratata in profunzime de acest amestec, dar ea va capa catifelare si frumusete.

Pepene rosu si miere. O mixtura ideala pentru tenul uscat este una formata din miere si pepene rosu. Foloseste o lingura de miere si o lingura de suc de pepene rosu pentru a pregati aceasta masca, apoi intinde-o foarte bine pe ten. Dupa 20 de minute de actiune, spala-te pe fata cu apa usor calduta. Combinatia dintre pepene si miere va spori secretia colagenului si a sebumului, care vor face pielea mai elastica si vor indeparta aspectul ei deshidratat.

Pepene rosu si menta. Porii pot creste in volum pe timpul verii, astfel ca este nevoie sa ii micsorezi pentru a evita efectele adverse ale acestui lucru.

Ai nevoie de cateva frunze de menta si o ceasca de pepene rosu. Amesteca aceste ingrediente in blender pana obtii o pasta omogena, apoi pune aceaasta mixtura intr-o tava speciala pentru cuburi de gheata si las-o la congelator pentru cateva ore. Dupa ce timpul se scurge, ia un cub de gheata din amestecul realizat de tine anterior si maseaza-ti fata cu el. Efectul este instant, iar porii se vor micsora imediat.

Pepene rosu si avocado. Ai nevoie de o lingura de avocado bine zdrobit si o lingura de suc de pepene rosu. Prepara o masca faciala folosind aceste elemente, pe care o vei aplica apoi pe ten pentru maximum 20 de minute. Se indeparteaza folosind apa calaie spre rece. Prezenta vitaminei C si a antioxidantilor din pepenele rosu iti va hidrata pielea, iar continutul bogat de acizi grasi omega-3 din avocado va preveni aparitia ridurilor.

Pepene rosu si iaurt. Pe timpul verii, tenul este afectat de actiunea nociva a razelor ultraviolete si isi poate pierde din stralucirea sa naturala. Aspectul tern al pielii poate fi indepartat cu o lingura de iaurt si o ceasca de pepene rosu maruntit. Dupa ce omogenizezi foarte bine aceste ingrediente, vei obtine o pasta cu textura densa, pe care o vei folosi pe tot tenul pentru 15 minute. Clateste-te apoi cu un jet de apa calduta si sterge-te cu un prosop delicat sau tamponeaza-ti fata cu dischete demachiante din bumbac. Tenul tau isi va recapata stralucirea si prospetimea, iar tu te vei bucura din plin de acest lucru.

Pepene rosu si argila. Omogenizand suc de pepene rosu si argila cosmetica vei obtine o crema cu o formula usoara, ideala pentru tenul mixt. Timpul de actiune al acestei masti este de jumatate de ora, apoi se indeparteaza cu apa calduta. Este o mixtura ideala pentru tenul acneic, deoarece amelioreaza inflamatiile si roseata survenite in urma aparitiei cosurilor. O idee foarte buna este un masaj facial cu bucati de pepene rosu. Dupa 15 minute de actiune, clateste-ti fata cu apa rece. Este un remediu foarte bun pentru tenul mixt.


Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...