marți, 8 decembrie 2015

Cum sa treci cu brio interviul de angajare

Niciun comentariu.


Daca dupa CV si scrisoare de intentie, dupa pregatiri si repetitii ai ajuns fata in fata cu intervievatorul, trebuie sa stii cateva lucruri despre ceea ce poti face sau spune in timpul interviului de angajare pentru a-ti mari sansele de succes.

Atitudinea si comportamentul

Saluta-ti intervievatorul cu un zambet prietenesc, relaxat si o strangere ferma de mana. Aceasta prima interactiune dintre tine si intervievator va da tonul discutiei.

Limbajul trupului

Daca stai pe scaun evita sa adopti o pozitie prea relaxata, sa stai prea lasat pe spate sau intr-o parte. Stai cu baza spatelui sprijinita de spatarul scaunului si usor aplecat in fata. Aceasta postura transmite interes si implicare in discutie.

Headline-uri

Pregateste-ti cateva fraze de baza care sa includa date concrete si de impact despre studiile parcurse si experienta ta profesionala. De exemplu, “Planul de marketing definit si implementat de mine a determinat o crestere a vanzarilor cu 15% in doar 3 luni.”

Puntea de legatura

Analizeaza biroul si in special elementele care il personalizeaza. Incearca sa identifici potentiale interese sau hobby-uri comune cu intervievatorul. Urmareste-i modul de a vorbi, ritmul, tonalitatea si incearca sa vorbesti la fel. Va asigura o comunicare mai buna intre voi. Evita sa imiti ticuri sau caracteristici mult prea evidente.

Propuneri

Vino cu propuneri pentru imbunatatirea activitatii firmei sau cu idei legate de activitatea departamentului in care vrei sa lucrezi si postul pentru care candidezi.

Sampling

Intreaba daca exista vreo sarcina pe care o poti indeplini pentru a putea oferi o proba a aptitudinilor si cunostintelor tale. Creeaza-ti ocazia de a fi cunoscut mai bine decat doar prin prisma CV-ului si a interviului. Proba concreta are o mai mare greutate.

De ce nu?

Nu pleca din birou inainte de a-ti oferi ocazia sa demontezi toate indoielile intervievatorului in privinta calificarii tale pentru postul respectiv. Intreaba-l daca sunt elemente in CV-ul tau sau in ceea ce ati discutat pana acum, care l-ar determina sa-si puna semne de intrebare asupra candidaturii tale pentru postul respectiv.

Intreaba cand poti afla un raspuns referitor la rezultatul interviului.
Revino cu un email de multumire pentru interviu si timpul acordat.



loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...