marți, 8 decembrie 2015

Cum sa-ti speli parul ca sa previi ingrasarea sau deteriorarea

Niciun comentariu.


Desi spalatul parului pare o activitate de rutina, la care nu ne gandim intodeauna prea mult, pentru un par frumos si sanatos este necesar sa tii cont de cateva lucruri pentru a reusi sa te speli corect pe cap. Spalatul parului este unul dintre elementele hotaratoare in a avea sau nu un par frumos si sanatos. Nu este important doar ce sampon si balsam folosesti ci si cum iti speli parul si cum folosesti aceste produse.

Ai nevoie de:
  • Perie sau pieptene
  • Apa calda
  • Sampon
  • Balsam sau masca de par
  • Prosop

Periaza parul cu atentie

Este recomandat sa iti periezi parul inainte de a te spala pe cap. Eviti astfel incalcirea parului la final si asiguri o curatare mai buna a parului intrucat parul incalcit ingreuneaza curatarea impuritatilor.

Samponeaza parul

Uda parul pe toata lungimea sa. Maseaza in zona scalpului pentru a fi sigura ca apa a ajuns pana la piele, iar daca avi parul lung verifica daca apa a ajuns peste tot trecand cu mana prin el. Foloseste apa de o temperatura moderata, apa prea fierbinte accelereaza ingrasarea si deterioarea firului de par, iar o apa prea rece nu va curata destul de bine parul. Daca speli parul de 1-2 ori pe saptamana foloseste doua samponari, daca te speli mai des doar una. Toarna sampon in palma cam de marimea unei monezi de 50 de bani. Adauga putina apa, omogenizeaza frecand palmele una de alta si apoi intinde pe toata suprafata scalpului. Atentie! Nu pune sampon direct pe varfuri sau pe lungimea firului de par ci doar pe zona scalpului. Lungimea parului si varfurile sunt spalate de samponul care curge de pe scalp, si doar prin curgere. Nu freca lungimea firului de par sau varfurile cu sampon.

Maseaza parul

Spalarea propriu-zisa a scalpului se realizeaza prin masarea acestuia cu buricele degetelor. Maseaza cel putin 5 minute. In afara de faptul ca aceste miscari curata scalpul, ele contribuie si la intarirea radacinii si la imbunatatirea circulatiei. Lasa samponul sa actioneze cateva minute. Clateste si repeta cu a doua samponare.

Aplica balsamul sau masca de par

Clateste bine samponul de pe par. Infasoara parul intr-un prosop pentru a absorbi apa in exces. Aplica balsamul sau masca de par pe varfuri si pe lungimea parului. Nu aplica masca direct pe scalp.

Clateste parul

Foloseste o apa putin mai rece pentru clatit. Va contribui la inchiderea porilor si va da parului stralucire. Clateste cu atentie toata portiunea scalpului, nu uita de linia fruntii. Samponul sau balsam ramas duce la formarea matretii. Infasoara parul intr-un prosop si usuca-l cu feon-ul sau lasa-l sa se usuce singur.

Incearca sa usuci parul natural, fara feon pentru a preveni despicarea varfurilor.



loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...