marți, 8 decembrie 2015

Albirea parului poate fi mult intarziata. Iata cum!

Niciun comentariu.


Stim cu totii ca parul nostru va incepe sa isi schimbe culoarea spre alb la un moment dat, dar ne asteptam la acest lucru sa se intample cand vom avea 40 sau 50 de ani. Cu toate acestea, putem vedea un numar tot mai mare de tineri adulti care incep sa albeasca inca de la douazeci de ani.

Aceste lucru se numeste albire prematura si are cauze specifice. Daca acorzi atentie cauzelor care determina albirea prematura, poti evita imbatranirea parului inainte de vreme. Iata cateva dintre masurile comune de prevenire.

Relaxeaza-te

Presiunea stilului de viata modern este vazuta ca una dintre cauzele principale ale albirii parului in randul tinerilor. Chiar si adolescentii au inceput sa albeasca zile, din cauza presiunii cauzate de scoala. Trebuie sa intelegi ca stresul declanseaza procesul de imbatranire, asa ca fa-ti o favoare si nu te mai stresa din orice!

Scapa de matreata

Cercetarile dermatologilor din intreaga lume au aratat faptul ca matreata persistenta poate fi, de asemenea, o cauza a albirii premature. Asa ca tine matreata la distanta folosind un sampon bun anti-matreata. Ai putea folosi, de asemenea, zeama de lamaie ca alternativa naturala pentru a obtine un scalp lipsit de matreata.

Renunta la dietele distructive

Parul alb poate fi cauzat si de malnutritie. Tinerii din zilele acestea sunt prea preocupati de exterior incat adopta tot felul de diete ciudate doar cu scopul de a pierde in greutate si de multe ori acestea mai mult le distrug organismul decat sa ajute. Dietele agresive isi lasa amprenta pe corpul tau iar parul poate incepe sa imbatraneasca inainte de vreme. De aceea, ai mare grija la ce si cat mananci daca vrei sa arati ca varsta pe care o ai.

Deficienta de cupru

Deficienta de cupru mineral in organism poate provoca albirea prematura a parului. Cuprul ajuta organismul sa produca melanina, care da culoarea parului. Pentru a remedia situatia introdu in alimentatia ta fructe de mare, in special crabii. Vegetarienii pot opta pentru lamai si ciuperci, avand acelasi efect benefic.

Tratament cu dovleac

Daca nu esti sigur de ce parul tau incepe dintr-o data sa aiba nuante de gri, incearca sa folosesti acest remediu natural. Realizeaza o pasta din pulpa de dovleac si lasa-o in ulei de nuca de cocos cald timp de o ora. Stoarce apoi uleiul si aplica pe parul tau. Pastreaza masca pentru o ora dupa care spala-te cu apa calda.

Prinde culoare

Frunzele de curry sunt un secret indian pentru parul negru si frumos. Poti incerca sa le adaugi in alimentatia ta de zi cu zi sau pur si simplu inmoaie-le in uleiul tau de par pentru tratament extern.



loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...