marți, 8 decembrie 2015

Cum sa retii usor numele persoanelor

Niciun comentariu.


Scuza-ma, cum spuneai ca te cheama? Pentru multi dintre noi a retine de prima data numele persoanelor cu care facem cunostinta poate fi o adevarata provocare. Cand vine vorba de mai multe persoane in acelasi loc deja vorbim de un obiectiv irealizabil. Sau, poate nu chiar asa. Iata cateva tehnici care te pot ajuta sa retii mai usor numele persoanelor cu care faci cunostinta.

Repeta

Repeta numele pentru a te asigura ca ai inteles corect si ca ti-l vei aduce aminte: “Imi pare bine de cunostinta, Teodor”, “Cum prefer sa ti se spune Teo sau Teodor?”. Si in acest domeniu, repetitia e mama invataturii.

Fa asocieri

Incearca sa asociezi un element distinct care sa te ajute sa-ti aduci aminte numele: Florentina lucreaza la florarie, Gelu foloseste mult gel pentru par, lui Marin ii plac fructele de mare, etc.

Intreaba

Daca persoana din fata ta s-a recomandat si dupa 5 minute iti dai seama ca nu ai retinut numele, intreaba. Incepe cu un compliment: “Discutia a fost atat de interesanta, incat am uitat cum ati spus ca va numiti”.

Creeaza o imagine

Foloseste o imagine reprezentativa pentru a-ti aminti numele unei persoane, de exemplu un buchet de lacramioare pentru Lacramioara, o inima pentru Valentin sau Valentina, etc.

Pune pe hartie

O modalitate simpla de a retine numele unei persoane este aceea de a o trece in lista de contacte impreuna cu cateva detalii.



loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...