marți, 8 decembrie 2015

Cat de des trebuie sa te speli pe fata in functie de tipul de ten

Niciun comentariu.


Spalarea fetei este un obicei normal pentru fiecare dintre noi, dar este important sa stim cat de des trebuie sa ne spalam fata in functie de tipul de ten pe care il avem (normal, uscat, gras sau cu acnee). Acest lucru contribuie la mentinerea unui ten curat si la evitarea aparitiei acneei sau uscarii tenului. De exemplu, spalarea fetei de prea multe ori pe zi poate usca tenul si bloca porii. Cel mai bine este sa determini ce tip de ten ai si sa il ingrijesti asa cum trebuie.

Ten normal

Tenul normal trebuie spalat de doua ori pe zi cu apa si lotiune de curatare. Atentie! Foloseste o lotiune de curatare speciala pentru tenul tau pentru a nu-ti afecta hidratarea naturala a pielii. In cazul in care esti femeie, seara, fata trebuie mai intai demachiata si apoi spalata. Daca folosesti un machiaj incarcat in timpul zilei, seara este indicat sa cureti fata si cu scrub.

Ten gras

Acest tip de ten are nevoie de atentie sporita din partea ta. Trebuie sa te speli pe fata de cel putin doua ori pe zi cu apa si lotiune. Foloseste o lotiune de curatare speciala pentru tenul gras care sa ajute la indepartarea excesului de sebum. Pe cat posibil incearca sa iti speli fata si in timpul dupa amiezii pentru a evita acumularea de sebum si impuritati in pori. In cazul tenului gras se recomada folosirea lotiunii tonice dupa curatarea de seara a tenului. Cauta lotiuni tonice speciale pentru tenul gras pe care le poti folosi si in timpul zilei, daca nu esti machiata. Foloseste o discheta demachianta pe care torni lotiune tonica si apoi aplica prin tamponare pe intreaga fata.

Tenul uscat

Trebuie sa stii ca si acest tip de ten necesita atentie speciala din partea ta. Daca te speli prea des, pielea se poate crapa si exfolia. In acest caz nu trebuie sa folosesti lotiune de curatare; dimineata, apa rece este suficienta.

Protejeaza tenul cu o crema hidratanta speciala pentru tenul uscat si aplic-o pe intreaga fata. Seara, tenul trebuie spalat din nou cu apa rece, dar de aceasta data foloseste o lotiune de curatare pentru a indeparta impuritatile.

In cazul femeilor, spalarea tenului se realizeaza numai dupa ce a fost realizata demachierea corecta a fetei. Poti folosi apoi un scrub, pentru indepartarea celulelor moarte. In cazul tenului uscat, scrubul trebuie folosit doar o data la cateva zile. Aplica apoi o crema hidratanta speciala pentru tenul tau.

Ten cu acnee

Acest tip de ten trebuie tratat cu mare grija. Pentru inceput determina ce tip de ten ai: normal, gras sau uscat si urmeza pasii prezentati anterior.



loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...