joi, 10 decembrie 2015

Cum sa-ti intaresti sistemul imunitar iarna

Niciun comentariu.


Capriciile sezonului rece pot crea o serie de dificultati, iar riscul de a contacta agenti patogeni este inca sporit, motiv pentru care Amelie.ro te indeamna sa iei masurile ce se impun pentru ca sistemul tau imunitar sa faca fata cu brio oricarui astfel de atac.

Un sistem imunitar deficient are nevoie de ajutor, mai ales in perioadele reci cand factorii externi actioneaza cu brutalitate asupra organismului. Si daca mai adaugam la vremea vitrega de afara, stresul si o alimentatie zilnica deficienta, vei degrada cu siguranta calitatea sanatatii tale si implicit viata, care de fapt nu este altceva decat un teribil mister, imposibil de elucidat, motiv pentru care suntem obligati sa-i acordam atentia cuvenita.

Specialistii in domeniu avertizeaza ca persoanele cu varste de peste 50 de ani, copiii intre 6 si 24 de luni, adultii si copii cu boli cronice precum cele renale, cardiovasculare, diabet, astm, neoplasm, colagenoze, posttransplant sau HIV-SIDA, precum si angajatii institutiilor sanitare care intra in contact cu un numar mare de pacienti, risca o imunitate scazuta.

Iata cateva sfaturi pentru a-ti intari sistemul imunitar si a-ti pune la lucru aceasta uriasa masinarie ce va trebui sa-ti apere organismul in fata agentilor nocivi externi:

-Nu subestima efectele miraculoase ale surselor naturale ce pot creste imunitatea, ajutand organismul sa isi refaca fortele. Astfel, usturoiul, varza, echinaceea, migdalele, ceaiul verde si negru, sunt doar cateva exemple elocvente de care trebuie sa tii cont si pe care va trebui sa le incluzi, cat mai urgent, in alimentatie.

-Mananca mai multe legume si fructe proaspete! Vitamine precum A, B6, C sau E si minerale precum zincul, fierul, cuprul sau seleniul sunt esentiale pentru un organism sanatos si puternic.

-Acorda mai multa atentie, dar si timp, somnului! E indicat sa dormi intre opt si zece ore pe noapte.

-Consuma multe lichide! Apa ajuta la eliminarea substantelor daunatoare si a virusilor. Un adult are nevoie de doi litri de apa pe zi.

-Spala-te pe maini cat mai des! Chiar daca ti se pare o avertizare banala, trebuie sa recunosti ca de foarte multe ori acest lucru este neglijat involuntar, iar gripa se transmite prin contact direct. Ideal ar fi sa ai mereu la tine o solutie dezinfectanta cu alcool.

-Utilizeaza servetelele de unica folosinta cand stranuti sau tusesti! Germenii si virusii de gripa rezista mult timp. Dupa ce le folosesti arunca-le imediat pentru a scapa de eventualii microbi.

-Stabileste-ti un program zilnic regulat de exercitii fizice care sa corespunda nevoilor tale si respecta-l! Exercitiile de aerobic maresc viteza sangelui catre inima, acest lucru favorizand un transfer mai mare de oxigen catre plamani.


loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...