joi, 10 decembrie 2015

Remedii naturiste pentru nasul infundat

Niciun comentariu.


In majoritatea cazurilor, nasul infundat creeaza neplacere, indispozitie, iar noaptea, scade calitatea somnului uneori atat de mult incat provoaca insomnii. Congestia sau obstructia nazala duce la respiratie ingreunata sau chiar la imposibilitatea ei, in functie de gravitate.

Cel mai des intalnita cauza e inflamatia mucoasei, ca simptom al gripei, a racelii sau cauzata de o alergie si rinita vasomotorie (declansata de fum, aer conditionat), la care se adauga obstructia prin polipii nazali, tumori sau vegetatii adenoide.

Desi nu exista vegetatii (mucus), caile nazale sunt obturate. Aerul nu intra prin nari si simti o blocare la nivelul nasului si sinusurilor. Apar senzatiile de sufocare, durere, iritatie si nevoia frecventa de a-ti sufla nasul.

Tratamente naturiste:

Menta – este antiinflamatoare si antiseptica. In inflamatiile nazale, sunt utile inhalatiile cu 4-5 picaturi de ulei de menta la 1,5 litri de apa clocotita sau infuzia preparata dintr-o lingurita de planta la 250 ml de apa fierbinte. Se beau 2-3 cani pe zi.

Eucaliptul – in Australia, i se spune „copacul febrei”, datorita proprietatilor lui antiinflamatoare si antipiretice. Pentru descongestionarea cailor respiratorii, poti lua 3-4 picaturi de ulei pe o bucatica de paine sau zahar, de 3-4 ori pe zi, sau sa faci inhalatii – intr-un vas cu apa clocotita, pui 4 picaturi de ulei de eucalipt, apoi iti acoperi capul cu un prosop si stai cu fata in aburi timp de cateva minute.


loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...