marți, 8 decembrie 2015

Cu ce tratezi raceala in timpul sarcinii?

Niciun comentariu.


O raceala este ultimul lucru de care ai nevoie cand esti insarcinata. Din pacate gravidele racesc destul de des pentru ca sistemul lor imunitar il protejeaza si pe cel mic. Racelile te pot face sa te simti neplacut prin simptomele specifice precum dureri in gat, tuse, nas infundat, migrene sau febra usoara

Cea mai buna modalitate de a trata o raceala este sa te odihnesti cum trebuie atunci cand simti nevoia si sa bei multa apa pentru a te hidrata cum trebuie. Ai mai putea incerca urmatoarele remedii in functie de ce simptome prezinti:

Daca ai nasul infundat incearca inhalatiile cu aburi. Adauga cateva picaturi de ulei de eucalipt intr-un bol cu apa fierbinte. Apleaca-te deasupra bolului cu un prosop deasupra capului si inhaleaza aerul pentru a-ti decongestiona nasul. De asemenea ai mai putea da drumul la dus pe apa fierbinte si sa ramai in baie sa inhalezi aburul format (o mini sauna) timp de zece minute.

Pentru a-ti desfunda nasul noaptea sau cand esti plecata sau pe punctul de a pleca undeva pune cateva picaturi de ulei de eucalipt pe un servetel si miroase-l pana cand ti se desfunda nasul. Ai mai putea incerca si cu servetele mentolate.

Daca te doare gatul sau tusesti incearca un amestec de apa calduta miere si lamaie. Ai mai putea lua si suplimente pe baza de miere sau glicerina ca sa iti ameliorezi starea. Pastilutele de supt pentru gat te-ar putea ajuta de asemenea.

Daca ai dureri de cap sau temperatura crescuta poti lua paracetamol. Respecta instructiunile intocmai si cauta sa il iei pe o perioada cat mai scurta de timp.

Ai putea fi tentata sa iei cantitati mari de medicamente pentru a-ti ameliora starea dar nu fa asta. Consulta medicul sau farmacistul inainte. Multe remedii care sunt sigure in restul timpului s-ar putea sa iti dauneze in timpul sarcinii.

Daca le-ai incercat pe toate fara vreun rezultat consulta medicul si cere-i sa iti dea spray nazal pe baza de oxymetazolina sau xylometazolina si medicamentele adecvate pentru a-ti trata raceala.


loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...