marți, 8 decembrie 2015

Alunga simptomele racelii cu ceai de macese!

Niciun comentariu.


O data cu sosirea anotimpului rece creste si riscul de aparitie a racelilor impreuna cu efectele lor neplacute. Va recomandam astazi un remediu natural nemaipomenit impotriva racelilor: ceaiul de macese.

Continut

Macesele sunt unul dintre remediile minune ale naturii. Contine vitamine A, B1, B2, C, K si PP si saruri minerale, calciu, potasiu, magneziu, fier. Prin continutul ridicat de vitamina C, macesele cresc rezistenta organismului si reprezinta un remediu nemaipomenit pentru raceala.

Cules

Fructele de maces, de culoare rosu intens, se culeg la sfarsitul lunii septembrie si inceputul unii octombrie. Se pun la uscat pe suprafete intinse in asa fel incat fructele sa nu se atinga intre ele si se lasa la uscat timp de 1-3 saptamani pana cand se deshidrateaza total. Daca nu ai bunici sau rude la tara care sa aiba macesi in gradina, poti cumpara de la Plafar.

Preparare

Ceai de macese – pune 5-10 fructe de macese intregi sau 1-2 lingurite de macese zdrobite la 1 cana cu apa. Nu fierbe mai mult de 3 minute pentru ca se pierd multe dintre substantele active.

Infuzie – Varianta de preparare mai buna decat ceaiul pentru ca asigura un continut mai bogat de substante active. Pune 4-5 linguri de pulbere de macese sau macese zdrobite dar fara samburi in ¼ litru de apa si lasa la macerat 10 ore. Filtreaza lichidul folosind o strecuratoare din plastic sau tifon (metalul oxideaza vitaminele) si pune-l deoparte. Fierbe fructele ramase 2 minute in ¼ litru de apa si apoi lasa la racit. Strecoara fiertura obtinuta si amesteca cele doua lichide obtinute. Consuma cate o cana de 2 ori pe zi.



loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...