joi, 26 noiembrie 2015

Invata sa-ti cureti corect frigiderul

Niciun comentariu.


Frigiderele trebuie curatate atat pe interior cat si la exterior. Chiar daca temperatura recomandata pentru a pastra mancarea in frigider este de -40 de grade, uneori bacteriile si mucegaiul se pot dezvolta si contamina mancarea.

Interiorul frigiderului are locuri unde se strange umezeala, astfel creandu-se un mediu propice aparitiei bacteriilor si mucegaiului. Locurile cu probleme sunt adesea spatiile dintre rafturi, marginea usii frigiderului si sertarele.

Ai nevoie de
un sfert de ceasca de bicarbonat de sodiu
un sfert de ceasca cu apa

Bicarbonatul de sodiu este un agent de curatare foarte eficient, care igienizeaza si in acelasi timp elimina mirosurile neplacute. Nu este necesara clatirea decat in cazul in care solutia rezultata din amestecul apei cu bicarbonat a lasat reziduri.

Pasul 1: Elibereaza frigiderul

Inainte de incepe sa stergi frigiderul trebuie sa scoti tot ce ai depozitat in el. Aseaza la indemana un cos de gunoi. Sorteaza produsele si arunca-le pe cele expirate. Grupeaza produsele care mai sunt bune pe categorii: perisabile, congelate, etc. Depoziteaza-le intr-un alt frigider sau la loc racoros.

Pasul 2: Curata rafturile si sertarele

Scoate sertarele si rafturile si du-le in cada. Folosind un burete acopera-le cu un strat de detergent de vase si lasa-le la inmuiat. Curata interiorul frigiderului cu apa si bicarbonat sau apa calduta. Daca optezi pentru apa calda si sapun ai grija sa clatesti bine si sa stergi cu un prosop uscat ca sa nu ramana urme de sapun. Curata bine rafturile si sertarele, clateste-le si pune-le la uscat.

Pasul 3: Sterge interiorul

Sterge cu multa atentie peretii frigiderului, marginile si colturile dar si marginea de plastic a usii. Aceasta din urma e unul din locurile unde se creeaza mediul propice aparitiei bacteriilor.

Pasul 4: Retusurile

Pune rafturile si sertarele la locul lor. Pune inapoi mancarea doar dupa ce ai sters in prealabil, cu un servetel, recipientele in care a fost depozitata. Clateste si sterge fructele si legumele proaspete inainte de a le depozita in frigider.

Daca ai folosit la curatarea lui bicarbonat de sodiu sau solutie pe baza de bicarbonat, nu doar ai curatat frigiderul ci ai si schimbat mirosul acestuia. Si cu asta ai cam terminat.

Te sfatuim:

Bicarbonatul de sodiu este un bun odorizant. Tine un plic desfacut, cu bicarbonat si vei pastra mirosul proaspat.

Acopera recipientele cu mancare pentru a impiedica mirosurile sa se imprastie.

Arunca mancarea expirata.

Verifica ce alimente ti-au mai ramas in frigider inainte de a merge la cumparaturi, astfel le vei identifica pe cele perisabile si le vei arunca daca sunt stricate.



loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...