vineri, 27 noiembrie 2015

5 Solutii ieftine pentru indepartarea mirosurilor din frigider

Niciun comentariu.


Stiai ca mirosul urat care vine din frigider se datoreaza mancarii expirate pe care nu am am aruncat-o la timp sau a mancarii ce se afla in vase fara capac? Pentru a scapa de miros trebuie sa cureti efectiv frigiderul si apoi sa scoti mirosul urat.

Scoate tot ce ai in frigider si arunca mancarea expirata. Inchide frigiderul si scoate-l din priza pentru a se dezgheta. Daca frigiderul tau este “no frost”trebuie doar sa arunci tava de colectare (aflata in spatele frigiderului, jos). Daca ai un frigider mai vechi atunci trebuie sa pui cateva carpe de colectare a apei si se le storci din timp in timp.

Dupa ce frigiderul s-a dezghetat, curata toate partile frigiderului, individual, insistand pe interior si la colturi.

Poti apela la una dintre aceste metode usoare si ieftine pentru a elimina mirosul neplacut:

Apa si otet

Sterge peretii frigiderului cu o carpa moale inmuiata in solutie de otet si apa. Atentie! Ele trebuie puse in cantitati egale. Pentru a elimina mirosul permanent poti pune in frigider un prosop de bumbac inmuiat in otet pentru doua ore.

Bicarbonat de sodiu

Pune in frigider un pahar cu apa si bicarbonat de sodiu ca sa absoarba mirosul sau poti pune un plic deschis cu bicarbonat de sodiu pe care sa il schimbi la fiecare trei luni.

Lamaie

Si lamaia este foarte utila. Sterge peretii cu o laveta umezita in prealabil cu zeama de lamaie. O alta modalitate e sa tai lamaia felii, sa le asezi pe o farfurie pe care sa o lasi pentru cateva zile in frigide. Nu lasa lamaia mai mult de o saptamana pentru ca va putrezi si va trebui sa scoti si mirosul de mucegai apoi.

Boabe de cafea

Boabele de cafea sunt si ele eficiente. Pune-le in recipiente pe diferite rafturi. Mirosul va disparea in cateva zile.

Paine, orez, ierburi aromate

Alte ingrediente care absorb mirosul neplacut sunt painea si orezul. Mai poti pune ierburi aromate pentru a da un miros proaspat si placut.

Daca mirosul din frigider nu dispare incearca sa foloseti simultan o parte din metodele de mai sus. In plus, poti scoate toate sertarele din frigider si sa le pui in cada, peste noapte, intr-o solutie de otet cu bicarbonat de sodiu si apa.



loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...