miercuri, 25 noiembrie 2015

Economiseste de Craciun! Masti eficiente pentru fata din ingredinte de sezon.

Niciun comentariu.


Daca tot ai investit o suma considerabila pentru prepararea mesei de sarbatori, taie costurile cu infrumusetarea: foloseste ingredientele festive ca sa-ti prepari masti pentru ten!

Sarbatorile sunt o perioada de grea incercare pentru budget: cadouri pentru cei dragi, cadouri pentru cei dragi, cumparaturi pentru masa festiva, ceva nou pentru tine… Oricat te-ai stradui, nu reusesti sa le bifezi pe toate. Asa ca poti sa mai tai din costurile festive daca prepari tu singurica lucrurile de care ai nevoie. Si, dupa cum este mai dificil de confectionat un cadou pentru cineva drag decat sa-ti prepari tratamentele de infrumusetare de care ai nevoie, pune deoparte de la masa festiva urmatoarele ingrediente:

1. Miere – Proprietatile cicatrizante ale acestui indulcitor divin sunt completate de minune de catre cele antiinflamatoare ale aspirinei. Ai nevoie de: 1 lingurita cu miere; 3 comprimate de aspirina (nu filmata, pentru ca se dizolva greu); 1/2 lingurita cu apa.

Prima data, dizolva aspirina in apa, adauga mierea si omogenizeaza amestecul. Aplica amestecul pe piele si indeparteaza-l dupa 15 minute. O sa vezi ca ai gasit acul potrivit de cojocul tuturor cosurilor incapatanate! (Din pacate, daca esti alergica la aspirina, trebuie sa ocolesti aceasta reteta.)

2. Scortisoara – O poti folosi ca sa pregatesti o masa hranitoare pentru corp, pentru momente de rasfat sublim, atunci cand te vezi cu toata casa curata si mancarea prepratata. Ai nevoie de: 1 cana cu piure de dovleac; 1/2 lingurita cu scortisoara macinata; 1/2 ceasca de ulei de masline.

Aplica amestecul pe pielea umeda si da-i ragaz sa actioneze 15 minute. Vei obtine si o piele curata (dovleacul are proprietati de exfoliere), nu doar hidratata.

3. Ciocolata – Poti sa bazezi pe ea ca sa-ti redea stralucirea si elasticitatea tenului, dat fiind ca face minuni pe pielea uscata. Ai nevoie de: 1 ceasca mare cu cacao; 2 linguri cu smantana grasa; 1 lingura cu lapte; 3 linguri cu praf de fulgi de ovaz.

Acest amestec are dublu rol: curata pielea fetei de celulele moarte si o hidrateaza in profunzime. Tine aceasta masca pe ten zece minute si clateste cu apa calduta.

4. Portocala – Pe langa impulsul de energie pe care mirosul acestui tratament ti-l furnizeaza, pielea va stralucit de sanatate. Ai nevoie de: 1 galbenus crud; sucul de la 1/2 portocala; 3 lingurite cu coaja de portocala rasa; 2 linguri cu iaurt.

Pielea cu probleme este cea care beneficiaza din plin de pe urma acestui tratament: tenul gras este reglat, iar eczemele si petele pigmentare sunt atenuate.

5. Vin rosu – Zilele de pregatiri pentru Craciun te-or fi stresat atat de tare, incat ti se citeste pe fata. Scapa de aspectul obosit al chipului tau cu ajutorul unei masti pe cat de simple, pe atat de eficiente! Ai nevoie de: 1 albus; 3 linguri cu vin rosu; 1 lingura cu miere.

Amesteca ingredientele pana ce obtii o pasta fina, pe care s-o aplici pe fata si gat. Clateste-o cu apa calduta dupa 15-20 de minute si finalizeaza acest proces de tonificare cu apa rece!


loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...