vineri, 13 noiembrie 2015

Dr Oz: Catina te ajuta sa slabesti

Niciun comentariu.


Daca iti doresti o silueta mai supla, catina este solutia cea mai indicata de a elimina surplusul de kilograme. Insusi dr. Oz recomanda consumul catinei, deoarece numerosii nutrienti regasiti in aceasta planta au efecte benefice atat asupra sanatatii tale, cat si asupra frumusetii.

Cu un continut extrem de ridicat de vitamina C, vitamina E, vitamina A sau betacarotenul si enzime, fiind o sursa mult mai bogata decat citricele, germenii de grau, morcovii si ginsengul. Inca din timpuri indepartate, au fost recunoscute proprietatile catinei asupra organismului, dar si asupra frumusetii, deoarece are calitati antirid si, in plus, ajuta la eliminarea depozitelor de grasime.

Catina poate fi regasita sub forma de ulei de catina, capsule gelatinoase sau poate fi preparata ca smoothie. Daca nu iti doresti sa consumi catina pregatita sub aceste 3 forme, poti opta pentru varianta cruda, care nu necesita preparare.

Iti prezentam o lista cu 5 beneficii exceptionale ale catinei asupra organismului tau.

Catina elimina surplusul de grasime. Asa cum afirma dr. Oz in cadrul emisiunii sale, catina este printre putinele surse de acizi grasi omega-7, care mentin greutate corporala si impiedica depunerea kilogramelor. Un studiu foarte recent bazat pe influenta catinei la cobaii de laborator a dovedit cu claritate ca, desi amandoi cobaii consumau acelasi regim alimentar, cel caruia i se administra zilnic ulei de catina ramasese la aceeasi greutate, pe cand celalalt cobai se ingrasase considerabil.

Catina stagneaza procesul de imbatranire. Regenerarea la nivel celular este esentiala pentru a avea o piele mereu tanara si ferma, insa acest proces devine din ce in ce mai lent pe masura ce timpul trece. Cu toate acestea, catina poate fi un remediu extraordinar, care stagneaza acest proces de imbatranire, datorita continutului ridicat de vitamina A, vitamina C si vitamina E.

Poti opta pentru uleiul de catina, care poate fi folosit pentru oricare tip de ten, fie el mixt, gras sau slab. Nu exista reactii adverse asociate cu aplicarea externa a acestui ulei, astfel ca esti libera sa-l aplici direct pe pielea usor umezita, folosind degetele sau o discheta demachianta din bumbac.

Catina inlatura problemele cu constipatia. In cazul in care suferi de constipatie si nu stii cum sa mai procedezi, uleiul de catina este ideal penru reglarea tranzitului intestinal si te va ajuta sa elimini materiile fecale din tract. Este indicata ingerarea a 500 de mg de capsule cu ulei de catina, recomanda specialistul dr. Oz.

Catina repara pielea. Uzul extern al uleiului de catina poate aduce numeroase avantaje pielii, indeosebi daca aceasta este afectata de anumite probleme ale dermei, precum arsurile solare, eczeme, dermatite, herpes, rani, psoriazis si acnee.

Catina are grija de gingii. Daca iti doresti gingii sanatoase si lipsite de infectii sau alte afectiuni, maseaza-le cu ajutorul uleiului de catina, care te va ajuta sa reduci considerabil sangerarea gingivala si va intari rezistenta acestora.

Cum sa-ti prepari propriul ulei de catina:

1. Spala bine catina, apoi preseaz-o pentru a absorbi excesul de suc.

2. Pune in blender 3 parti de catina si 2 parti de ulei de masline, pe care il poti inlocui cu uleiul de migdale sau uleiul de floarea-soarelui.

3. Dupa ce mixezi bine ingredientele, pune amestecul reiesit fie intr-un borcan, fie intr-un recipient care se inchide ermetic si pastreaza-l intr-un loc racoros si intunecat pentru urmatoarele trei saptamani. Ai grija sa-l mai amesteci din timp in timp, pentru a nu se solidifica.

4. Dupa ce trec cele trei saptamani, strecoara amestecul pentru a obtine doar uleiul, apoi pastreaza-l intr-un recipient la rece.


Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...