vineri, 13 noiembrie 2015

Dr Oz: 5 Alimente pentru un stomac sanatos

Niciun comentariu.


Stomacul este un organ sensibil, motiv pentru care este necesar sa acorzi o atentie sporita alimentatiei de zi cu zi. Dr. Oz este aici pentru a-ti oferi sfaturi alimentare esentiale pentru o digestie mai buna si pentru un stomac sanatos.

Desi ne putem da foarte usor seama cand am mancat prea mult, deoarece se instaleaza o senzatie de satietate, este mult mai dificil sa cunoastem alimentele care pot asigura un tranzit bun si care ne protejeaza de dureri. Disconfortul la nivel digestiv este deosebit de neplacut si frustrant, insa exista cateva modalitati de a-l combate intr-un mod eficient, cu ajutorul unor alimente recomandate de insusi dr. Oz, celebru pentru emisiunea sa, The Dr. Oz Show.

Pere. Un aliment bogat in fibre, perele sunt un aliment foarte bun pentru mentinerea sanatatii sistemului digestiv. Odata ajunse in intestinul gros, substantele nutritive din pere inmoaie materiile fecale si le maresc masa, astfel incat acestea pot fi eliminate cu mai multa usurinta. Eliminarea materiilor fecale o data la 2 zile este foarte benefica asupra digestiei, deoarece favorizeaza absorbtia substantelor nutritive, scad sansele aparitiei afectiunilor intestinale, iar greutatea excesiva este eliminata.

Dr. Oz ne mai informeaza ca perele mai contin si sorbitor, o substanta care atrage apa in intestine si care favorizeaza eliminarea materiilor fecale. Astfel, perele sunt ideale pentru persoanele care sufera de constipatie, deoarece inlatura aceasta problema intr-un timp scurt.

Iaurt. Fii foarte atenta la iaurtul pe care il cumperi, deoarece acesta nu trebuie sa contina decat fermenti lactici si lapte. Evita cu desavarsire produsele care contin lapte praf, zahar si alte ingrediente, deoarece ele pot dauna tranzitului digestiv. Iaurtul imbunatateste activitatea sistemului digestiv, actioneaza asupra sistemului imunitar si ne protejeaza de afectiuni ale tractului digestiv. Dr. Oz recomanda iaurtul indeosebi persoanelor care sufera de constipatie, deoarece acizii lactici din continutul acestuia sunt de un real ajutor atunci cand vine vorba de eliminarea materiilor fecale.

Ghimbir. Ghimbirul este un aliment foarte cunoscut pentru proprietatile sale benefice asupra digestiei, dar si asupra stomacului. Ceaiul de ghimbir este ideal pentru persoanele care acuza stari de voma, stari de greata sau dureri, deoarece va reduce pe loc aceste afectiuni si va reda functionarea normala a tranzitului. O foarte bun solutie este si ghimbirul ras si adaugat preparatelor culinare de fiecare zi, deoarece poate conferi un gust mai aromat acestora si te scapa de probleme. Poti opta si pentru scortisoara, cimbru si salvie, in cazul in care stomacul nu iti da pace.

Prune uscate. Consumul prunelor uscate nu numai ca te va ajuta sa-ti potolesti poftele alimentare, dar acestea constituie si o gustare grozava, care te poate ajuta sa rezolvi probleme tractului intestinal. Este suficient sa consumi 4 sau 5 prune uscate in fiecare zi, echivalentul a doar 100 de calorii, iar tranzitul tau va suferi imbunatati radicale. Este de preferat ca persoanele care sufera de constipatie sa adauge prunele uscate pe lista alimentelor, mai spune dr. Oz.

Ceai de musetel. Ceaiul de musetel este ideal in cazul diferitelor probleme cu digestia, deoarece calmeaza stomacul si previne aparitia anumitor afectiuni ale acestuia. Consuma o cana de ceai de musetel la jumatate de ora dupa ce ai luat masa, pentru a usura activitatea sistemului digestiv.


Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...