vineri, 13 noiembrie 2015

Dr Oz: 7 Alimente care stimuleaza metabolismul si topesc grasimile

Niciun comentariu.


Kilogramele in plus sunt o adevarata bataie de cap pentru multe dintre noi, mai ales daca organismul nostru este structurat astfel incat sa le poata elimina mult mai greu.

Pe langa exercitiile fizice, alimentatia este factorul cel mai important in aceasta ecuatie, deoarece ea declanseaza schimbarile de greutate si determina organismul sa depoziteze grasimile pe care le consumam. Daca iti doresti sa slabesti mai usor, este necesar sa acorzi mai multa atentie meniului tau de zi cu zi si sa incluzi in acesta cateva alimente menite sa stimuleze metabolismul si sa arda caloriile, recomandate de insusi dr. Oz.

“Exista alimente care pot stimula metabolismul intr-atat de mult, incat caloriile sunt eliminate pe loc, fara a mai fi asimilate de organism”, declara celebrul nutritionist. “Cel mai important este sa te axezi pe alimente cu un aport caloric foarte scazut, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara”, ne mai spune acesta in cadrul emisiunii sale, The Dr. Oz Show.

Este foarte important sa-ti incepi ziua cu un mic-dejun sanatos, bogat in fibre si nutrienti. Nu neglija niciodata aceasta masa a zilei, deoarece ea iti confera energie si te impiedica sa faci alegeri alimentare nesanatoase. Totodata, un regim echilibrat include si grasimi bune, precum cele regasite in avocado, nuci, seminte de in, seminte de dovleac, ansoa, hering, somon, sardine si masline. Exclude cu desvarasire alimentele care contin grasimi daunatoare, care pot fi gasite, de regula, in alimentele de origine animala.

Iata 7 alimente foarte utile daca iti doresti o silueta mai supla, pe care le recomanda specialistul dr. Oz.

Fasole rosie. Consumul de fasole rosie este foarte indicat, deoarece ea contine fibre si amidon, care opreste absorbtia caloriilor in organism, astfel incat ele nu se vor transforma in depozite de grasime. Nutritionistii ne spun ca fasolea rosie este foarte benefica pentru circulatia sanguina, deoarece ea reduce nivelul zaharului si ajuta la topirea grasimilor. In cazul in care ai consumat fasole rosie si ai o senzatie neplacuta de flatulenta, este important sa cunosti faptul ca este absolut normal ca aceasta senzatie sa apara, iar ea se va diminua odata cu un consum regulat al acestui aliment. In plus, fasolea rosie este foarte benefica si in cazul digestiei, deoarece o imbunatateste simtitor.

Seminte de pin. Daca iti doresti sa estompezi senzatia neplacuta de foame care iti roade stomacul, apeleaza la semintele de pin care, datorita continutului ridicat de acid pinolenic, inlatura aceasta senzatie. Este suficient sa consumi un pumn de seminte de pin in fiecare zi si vei reusi sa reduci fara indoiala apetitul alimentar si, in plus, vei consuma mult mai putin in timpul meselor principale. Dintre toate oleginoasele, semintele de pin sunt sursa cea mai bogata de proteine de calitate, conferind organismului tau o senzatie de satietate de durata.

Ceai de fenicul. De regula, ultima masa a zilei poate fi un inamic periculos pentru silueta ta, deoarece poate determina depozitarea grasimilor pe corpul tau. Pentru a evita acest lucru, dr. Oz recomanda consumul unei cani de ceai de fenicul in fiecare seara. Acest ceai are multiple proprietati adjuvante, imbunatatind digestia, inlaturand flatulenta si sporind activitatea metabolismului.

Mere. Merele constituie o gustare ideala si se recomanda spre consum intre masa de pranz si cina. Deoarece merele contin o cantitate foarte de fibre, ele scad nivelul de zahar din sange si impiedica asimilarea caloriilor in organism, astfel ca vei usura activitatea sistemului digestiv.

Avocado. Fructul de avocado este ideal pentru consum, deoarece contine acizi grasi omega-3 si vitamine, care intensifica procesul de ardere a caloriilor si previn aparitia si dezvoltarea afectiunilor cardiace si afectiunilor sistemului nervos. Consuma avocado atat ca gustare, cat si in diferitele preparate culinare pe care le pregatesti.

Ardei iute. Pentru a evita consumul unei cantitati ridicate de alimente, consuma ardei iute, deoarece el contine capsaicina, o substanta activa care iti potoleste apetitul alimentar si iti alunga senzatia de foame. Este foarte indicata in cazul curelor de slabire, deoarece favorizeaza rderea caloriilor.

Linte rosie. Consumul de linte rosie asigura o senzatie de satietate de durata, care te va opri sa consumi cantitate uriase de alimente. Datorita continutului foarte ridicat de proteine si fibre, lintea rosie pune metabolismul in miscare, fiind foarte indicata in curele de slabire.



Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...