joi, 12 noiembrie 2015

6 Gesturi care dau de gol barbatul mincinos

Niciun comentariu.


Exista posibilitatea ca anumite comportamente ale partenerului sa ni se para suspecte. Din acest motiv, ajungem sa ne intrebam: “Ma minte?” sau “Ma insala?”, indoiala facandu-si incet-incet loc in sufletele noastre. Daca simti ca ti se intampla acest lucru, trebuie sa stii ca exista unele semne care iti pot indica daca el iti spune sau nu adevarul. Renunta la a-i verifica SMS-urile sau conversatiile pe Messenger, deoarece acestea nu sunt tocmai cele mai potrivite lucruri pe care le poti face in situatia data.

Conform specialistului in limbajul trupului, Allan Pease, exista o serie de semne si gesturi nonverbale care il pot da de gol atunci cand minte. Deoarece este cu neputinta sa isi controleze constient aceste reactii, vei putea fi capabila sa identifici momentele cand iti spune adevarul si cele cand te minte. Poate fi vorba de un gest al mainilor, de rapiditatea cu care el iti raspunde la intrebari sau de felul in care se misca atunci cand iti vorbeste. Este suficient sa fii vigilenta si sa urmaresti aceste comportamente si vei afla daca este sincer.

Gesturi asimetrice. Ai sesizat ca, atunci cand iti vorbeste, partenerul tau face gesturi in alta directie decat cea in care te aflii tu? Acesta poate fi un semn foarte graitor asupra sinceritatii sale, motiv pentru care poti incerca sa pornesti o conversatie mai amanuntita cu el. Daca te minte, va da raspunsuri intarziate, cu pauze lungi intre fraze, iar gesturile se vor accentua.

Raspunsuri imediate. Ia in calcul momentele cand iti raspunde foarte repede. De ce? Exista posibilitatea ca partenerul tau sa fi meditat asupra acestor raspunsuri in prealabil, fiind pregatit sa ti le ofere in cazul in care ii dai prilejul. Formuleaza cat mai multe intrebari si cat mai complexe pentru a putea determina daca te minte sau nu.

Raspunsuri intarziate. Allan Pease, expert si autor al unui roman de specialitate in domeniul limbajului trupului, avertizeaza ca o intarziere a rapunsului este un semn clar al improvizatiei. Daca sta pe ganduri inainte de a-ti raspunde, preseaza-l cu intrebarea. Daca te minte, se va simti frustrat de insistenta ta si va incerca sa evite subiectul.

Priveste in alta directie. Multe persoane fac uz de imaginatie doar privind in alta directie, de regula dreapta sus. Poate fi si cazul partenerului tau. Daca observi ca priveste in dreapta sus in timp ce-ti da raspunsurile, atunci fii sigura ca incearca sa le inventeze pe loc si, deci, sa te minta.

Nu poate reda o poveste invers. In momentul in care il intrebi unde a fost, iar el iti istoriseste o serie de activitati si evenimente care par plauzibile, cea mai buna solutie pentru a afla daca te minte sau nu este sa-l determini indirect sa redea firul evenimentelor in sens invers. Cum poti face asta fara sa-i dai de banuit? In primul rand, retine povestirea sa. Apeleaza la intrebari precum “Ce spui ca ai facut inainte de… ?” sau “Unde ai mers inainte de… ?”. In cazul in care povestea este improvizata, nu iti va oferi un raspuns imediat.

Gesticuleaza foarte des. Atunci cand este spusa o minciuna, multe persoane au tendinta sa gesticuleze, ducand o mana la ureche sau frangandu-si degetele. Daca sesizezi astfel de gesturi, considera faptul ca incearca sa te minta. Retine, insa, ca aceste gesturi nu inseamna neaparat ca nu este sincer. Exista si persoane care au diverse ticuri, printre care cele mentionate anterior. Este suficient sa fii atenta daca partenerul tau face aceste gesturi si in alte contexte, cand esti convinsa de faptul ca iti spune adevarul.


Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...