joi, 12 noiembrie 2015

5 Greseli frecvente in casatorie care duc la divort

Niciun comentariu.


Atunci cand vine vorba despre casatorie, este necesar ca atat partea feminina, cat si partea masculina sa respecte juramantul pe care l-au facut in fata lui Dumnezeu, si anume sa se iubeasca totdeauna, la bine si la rau, sa fie onesti, sa se ingrijeasca unul de celalalt si sa isi inteleaga unul altuia nevoile.

Cu toate acestea, nu toate mariajele sunt fericite, intrucat exista multe greseli prin intermediul carora usile divortului pot fi deschise cu usurinta. Insa semnele acestei umrari nefaste pot fi, cateodata, foarte greu de idenitificat, iar imprevizibilul poate aparea in orice moment, distrugand casnicia pe care ai cladit-o cu atata greutate impreuna cu cel ales de tine si aducand schimbari majore in viata ta de zi cu zi.

Iti prezentam cinci dintre cele mai uzuale greseli care pot duce la divort.

1. Portile comunicarii sunt inchise. Nu te poti astepta ca relatia ta sa redevina ceea ce a fost odata atata vreme cat nu exista comunicare intre tine si sotul tau. Fa-ti timp sa-l asculti si sa-l intelegi pe cel de langa tine inainte de a te angrena intr-un comportament negativist. Priveste in adancimea fiecarui cuvant si patrunge sensul ascuns al acestora, precum si fiecare emotie exprimata prin intermediul lor. De regula, dezacordurile sunt urmarea lipsei de comunicare si intelegere, insa ele sunt unica modalitate de a pastra casnicia intr-o stare buna.

2. Nu te cunosti pe tine insati. Nu trebuie sa impovarezi o alta persoana cu datoria de a te face fericita, deoarece acest lucru nu este corect. Important este sa te cunosti pe tine insati, sa te iubesti, sa meditezi, sa ai o alimentatie potrivita si sa iesi din casa pentru a-ti descoperi eul interior. Atunci cand te cunosti si te iubesti atat pe dinauntru, cat si pe dinafara, este mult mai usor sa gestionezi situatiile neplacute ori stresante in care te aflii, iar mariajul tau se poate imbunatati chiar foarte mult.

3. Nu pui pret pe intimitate. Faptul ca fiecare cuplu experimenta dezacorduri si sentimente ranite este garantat, fara dar si poate. In acest timp, este important sa va pastrati intimitatea in starea in care a fost dintotdeauna. Pentru anumite persoane, o simpla si sincera atingere poate valora o mie de cuvinte, fiind mai pretioasa decat insusi aurul. Daca vei alege sa-ti demonstrezi dragostea fata de iubitul tau in acest mod, ii vei arata ca-l iubesti neconditionat.

4. Nu experimentezi. Intreaga viata se afla in continua miscare, iar acest lucru este valabil si pentru noi, fiintele umane. Exact ca in natura – daca nu continui sa cresti, mori. Este necesar sa avem parte de experiente noi tot timpul, pentru a aduce anumite schimbari in viata noastra. O casnicie in care acest lucru nu este permis nu este nici fericita, nici sanatoasa pentru tine.

5. Nu va faceti timp unul pentru celalalt. Daca nu va faceti timp unul pentru celalalt, acest lucru inseamna ca relatia voastra nu functioneaza sub nici o forma. Dat fiind faptul ca suntem fiinte sociale, ne dorim in mod natural sa interactionam cu partenerul de viata pe care ni l-am ales. In situatia in care nu petreceti timp in compania celuilalt, acest lucru inseamna ca nu va simtiti bine unul cu celalalt, prin urmare relatia voastra nu este una de durata.


Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...