miercuri, 28 octombrie 2015

Tort cu crema de ciocolata neagra

Niciun comentariu.
tort-ciocolata,tort-ciocolata neagra


Pentru reteta de tort cu ciocolata si capuni aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
300 g smantana
125 g unt moale
170 g faina
150 g zahar
5 oua
100 g ciocolata neagra topita
4 linguri cacao
1 lingurita esenta de vanilie

Pentru crema:
300 ml smantana pentru frisca
200 g ciocolata amaruie
1 plic zahar vanilat


Incepeti prin a amesteca pudra de cacao cu 170 ml apa clocotita pana la omogenizare. Bateti untul cu ciocolata cu lapte topita la bain-marie si esenta de vanilie, apoi incorporati zaharul si amestecul de cacao. La final, adaugati ouale unul cate unul, impreuna cu o lingura de faina pentru fiecare ou, apoi smantana si restul de faina. Puneti compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie pentru copt si introduceti in cuptorul prencalzit. Coaceti la foc potrivit timp de 35 de minute sau pana cand o scobitoare infipta in centrul blatului va iesi curata. Lasati blatul sa se raceasca.

Pentru crema, puneti smantana intr-o craticioara pe foc si aduceti la punctul de fierbere, apoi adaugati zaharul vanilat si ciocolata rupta bucatele, amestecati pana se topeste. Lasati crema sa se raceasca, amestecand din cand in cand.

Taiati blatul de tort racit in 3 foi. Asezati parte din crema  de ciocolata intre foi, apoi dispuneti restul de crema peste blat, nivelati grosier.

Pofta buna!







Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...