miercuri, 28 octombrie 2015

Cupcakes cu pere si ciocolata neagra

Niciun comentariu.
cupcakes-pere,cupcake,cupcakes,cupcakes-ciocolata,cupcakes-ciocolata-neagra,cupcakes-pere-ciocolata


Pentru 12 bucati  Cupcakes cu pere si ciocolata neagra aveti nevoie de:
2 pere tari de marime mijlocie
1 lamaie mijlocie
100 ml suc de mere
150 g zahar
100 g unt
50 g ciocolata neagra
 2 oua
150 g faina
1 lingurita praf de copt
50 ml lapte
12 forme de hartie pentru cupcakes


Pentru crema:
250 g ciocolata amaruie
250 ml frisca
30 g alune macinate
perle de zahar argintii pentru decor


Asezati formele de hartie in tava pentru briose. Spalati bine lamaia, stergeti-o cu un servet de hartie, razuiti fin coaja si stoarceti sucul. Spalati perele, decojiti-le, scoateti miezul si samburii si taiati-le felii. Amestecati perele cu coaja de lamaie, sucul de mere si 2 linguri de zahar si fierbeti-le inabusit cca 5 minute pana se inmoaie. Scurgeti zeama si taiati perele in bucati.

Topiti untul si ciocolata la bain-marie. Luati de pe foc si lasati sa se raceasca usor. Bateti spuma ouale cu restul de zahar si sare. Turnati in fir subtire compozitia de unt si ciocolata. Amestecati faina cu praful de copt si adaugati-o in aluat alternand cu laptele. La final, incorporati bucatile de pere. Compozitia se pune in forme si se coace cca 25 de minute la foc mediu, pe raftul din mijloc al cuptorului, dupa care se scot si se lasa sa se raceasca.

Pentru crema, prajiti alunele intr-o tigaie, apoi trageti de pe foc. Rupeti ciocolata bucati. Incalziti frisca amestecand continuu, turnati peste ciocolata si lasati sa se odihneasca cca 5 minute, apoi amestecati bine. Puneti cel putin 2 ore la rece, apoi bateti pana se intareste. Incorporati alunele. Umpleti un cornet de spritat cu duza in forma de stea si spritati pe cupcake-uri. Decorati cu perle de zahar.


Pofta buna!



2.10.2015



Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...