Ingrediente pentru blat:
300 g de biscuiti digestivi
100 g de unt topit
600 g brânză de
vaci
150-200 g smântână
1 linguriță
extract de vanilie
coaja de la ½
lămâie
3 linguri zeamă
de lămâie
4 ouă
150 g de zahăr
Pentru decor:
afine proaspetezahar pudra
Încinge cuptorul la
180°C. Pentru blat, pune biscuiții în blender, fărâmițează-i,
apoi amestecă-i cu untul topit. Cu această compoziție tapetează o forma rotunda, cu baza detașabilă. Pune tava la cuptor
câteva minute, cât te ocupi de umplutură.
Pentru cremă, separă
albușurile și bate-le spumă. Scurge zerul din brânză și din
smântână și amestecă-le cu gălbenușurile, zahărul, extractul
de vanilie, zeama și coaja de lămâie, până se omogenizează,
apoi încorporează ușor albușurile.
Toarnă compoziția
peste blat și dă la cuptor aproximativ 45 de minute. Este gata
atunci când, dacă miști tava, cheesecake-ul tremură ca o
gelatină închegată. Lasă-l să se răcească și apoi așază-l
pe un platou. Decoreaza cu afine proaspete si pudreaza cu zahar.
Pofta buna!
Pofta buna!
Niciun comentariu :
Impartaseste din experienta...