miercuri, 28 octombrie 2015

Cheesecake cu afine

Niciun comentariu.
cheesecake-afine,cheesecake,cheescakes


Ingrediente pentru blat:
300 g de biscuiti digestivi
100 g de unt topit


Pentru crema:
600 g brânză de vaci
150-200 g smântână
1 linguriță extract de vanilie
coaja de la ½ lămâie
3 linguri zeamă de lămâie
4 ouă
150 g de zahăr 


Pentru decor:
afine proaspetezahar pudra


Încinge cuptorul la 180°C. Pentru blat, pune biscuiții în blender, fărâmițează-i, apoi amestecă-i cu untul topit. Cu această compoziție tapetează  o forma rotunda, cu baza detașabilă. Pune tava la cuptor câteva minute, cât te ocupi de umplutură.

Pentru cremă, separă albușurile și bate-le spumă. Scurge zerul din brânză și din smântână și amestecă-le cu gălbenușurile, zahărul, extractul de vanilie, zeama și coaja de lămâie, până se omogenizează, apoi încorporează ușor albușurile.

Toarnă compoziția peste blat și dă la cuptor aproximativ 45 de minute. Este gata atunci când, dacă miști tava, cheesecake-ul tremură ca o gelatină închegată. Lasă-l să se răcească și apoi așază-l pe un platou. Decoreaza cu afine proaspete si pudreaza cu zahar.


Pofta buna!






Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...