Pentru reteta de prajitura cu bezea si coacaze aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
270 g faina
150 g unt moale
100 g zahar pudra
100 ml lapte dulce
5 galbenusuri
1 plic zahar vanilat
1 plic praf de copt
400 g coacaze congelate amestecate cu 4 linguri de faina si 8 linguri de zahar pudra
Pentru bezea:
5 albusuri
270 g zahar pudra
1 praf sare
Incepeti prin a amesteca intr-un vas untul cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Adaugati galbenusurile unul cate unul, apoi incorporati laptele si faina amestecata cu praful de copt. Omogenizati compozitia si turnati-o intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Presarati coacazele, amestecate cu zahar si faina, uniform pe toata suprafata prajiturii.
Pentru bezea, bateti albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugati zaharul pudra si bateti in continuare pana ce bezeaua devine ferma si lucioasa. Intindeti bezeaua uniform peste coacaze.
Coaceti prajitura timp de 35-40 de minute, la foc mediu, pe raftul din mijoc al cuptorului, pana cand bezeaua de la suprafata devine usor aurie.
Pofta buna!
/>
Niciun comentariu :
Impartaseste din experienta...