Pentru retata de prajitura de casa cu prune aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
1 kg prune
250 g unt
4 oua
100 g faina
1 lingurita praf de copt cu sofran
150 g zahar
1 plic zahar vanilat
unt si faina pentru uns tava
zahar de presarat peste jumatatile de prune
Mai intai frecati untul cu zaharul si zaharul vanilat, apoi cu galbenusurile, adaugate unul cate unul. Separat bateti albusurile spuma. Dupa ce ati incorporat toate galbenusurile, adaugati faina amestecata cu praful de copt si albusurile batute spuma. Amestecati compozitia usor pana la omogenizare.250 g unt
4 oua
100 g faina
1 lingurita praf de copt cu sofran
150 g zahar
1 plic zahar vanilat
unt si faina pentru uns tava
zahar de presarat peste jumatatile de prune
Ungeti o tava cu unt, tapetati-o cu faina si turnati compozitia. Din loc in loc, la distanta, puneti jumatati de prune curatate de samburi, trecute in prealabil prin zahar si putina faina. Asezati-le cu partea bombata in sus.
Puneti tava la copt la foc potrivit aproximativ 40 de minute.
Pofta buna!
Sursa:Pediatrutecuci.com
Niciun comentariu :
Impartaseste din experienta...