miercuri, 28 octombrie 2015

Tarta fina cu ciocolata amaruie si espresso

Niciun comentariu.
tarta-ciocolata,tarta-crema,tarta-crema-ciocolata,tarta-espresso,tarta-crema-espresso,tarta-espresso-ciocolata,reteta-tarta,reteta-tarta-ciocolata


Pentru tarta cu ciocolata si espresso aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
200 g faina
120 g unt rece
1 ou
60 g zahar
1 plic zahar vanilat
1 praf sare


Pentru umplutura:
300 g ciocolata amaruie de menaj
60 g unt
200 g smantana grasa
1 espresso dulbu rece


In plus:
500 g boabe de fasole pentru coacere
hartie de copt


Pentru aluat, cerneti faina intr-un castron, apoi adaugati untul taiat bucati, oul, sarea, zaharul si zaharul vanilat. Framantati totul pana obtineti un aluat omogen. Inveliti aluatul in folie alimentara si lasati-l sa se odihneasca la frigider cca o ora.

Dupa scurgerea timpului, peincalziti cuptorul si ungeti o forma de tarta detasabila cu unt moale. Intindeti aluatul rotund pe o suprafata de lucru tapetata cu faina, astfel incat sa fie cu cca 4 cm mai mare decat forma. Puneti aluatul in forma si ridicati marginea cu aproximativ 2 cm. Asezati hartia de copt peste aluat si distribuiti deasupra boabele de fasole. Coaceti aluatul pe raftul din mijloc al cuptorului timp de 15 minute. Scoateti apoi forma din cuptor, indepartati boabele de fasole si hartia de copt si lasati blatul sa se raceasca in forma, apoi scoateti-l cu atentie din forma de tarta.

Pentru umplutura, taiati ciocolata de menaj si topiti-o la bain-marie impreuna cu untul. Intr-un alt vas, dati in clocot smantana amestecand constant cu telul. Incorporati amestecul de unt si ciocolata topita, iar la final espressoul dublu. Lasati crema sa se raceasca putin, apoi turnati-o peste blat. Dati la frigider crema acoperita, sa se intareasca timp de minim 2 ore. Serviti tarta pudrata cu cacao.


Pofta buna!







Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...