Pentru reteta de tarta cu vanilie si persici aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
150 g branza de vaci proaspata
80 g zahar
100 ml lapte dulce
100 ml ulei
400 g faina
1/2 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat
1 praf sare
Pentru crema:
600 ml lapte dulce
4 linguri zahar
4 linguri faina
30 g unt
1 plic zahar vanilat
Pentru umplutura:
500 g piersici decojite, taiate felii
1 ceasca pesmet
Incepeti prin a amesteca intr-un bol branza de vaci cu zaharul vanilat, zaharul, sarea, laptele si uleiul. Adaugati treptat faina amestecata cu praful de copt. Trebuie sa obtineti un aluat omogen, care se poate intinde. Inveliti aluatul intr-o folie alimentara si dati la frigider.
Intre timp pregatiti crema. Amestecati zaharul cu faina si diluati cu lapte. Amestecati continuu pana ce compozitia face bulbuci. Dupa ce s-a mai racit, adaugati untul si zaharul vanilat, amestecand mereu.
Intr-o tava de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina, intindeti aluatul pregatit. Presarati un strat de pesmet, apoi turnati crema de vanilie racita si nivelati. Asezati feliile de piersici peste umplutura. Coaceti timp de 45 de minute la foc mediu, pe gratarul din mijloc al aragazului.
Pofta buna!
Niciun comentariu :
Impartaseste din experienta...