vineri, 15 aprilie 2016

5 Remedii naturiste pentru anemie

Niciun comentariu.


Anemia reprezinta scaderea numarului de celule rosii din sange, a cantitatii de hemoglobina sau a duratei de viata a acestor celule.

Exista mai multe tipuri de anemie. Iata care sunt cele mai frecvente!

Anemia feripriva - cauzata de lipsa de fier.
Anemia megaloblastica - prin carenta de vitamine, in special din grupul B (B12 si acid folic).
Anemia hemolitica - cand hematiile au o rata de distructie mai mare decat cea de productie.
Anemia aplastica - in care organismul nu poate produce celule rosii.
Anemia din bolile cronice - in care rinichii nu mai ot stimula producerea de noi hematii (boala Chron, artrita reumatoida)
Siclemia - hematiile au forma de secera si au o durata de viata mai scurta decat celulele rosii normale (biconcave). Aceste tipuri de hematii apar mai frecvent la populatiile arabe si africane.
Anemia sideroblastica - prin imposibilitatea organismului de a produce hemoglobina sau de a folosi fierul din alimentatie.

Anemia se trateaza, in functie de cauza, prin regim alimentar adecvat dar si tratament medicamentos sau remedii naturiste. Iata cateva posibilitati!

Infuzia de troscot

Troscotul are proprietati  astringente, antidiareice (datorita taninurilor), hemostatice, diuretice, depurative, antidiabetice, hipotensive (datorita flavonoidelor), sedative, remineratizante pentru anemici si convalescenti, tonifiante.
Beti cate 3 cani de infuzie pe zi, vreme de 2-3 saptamani.

Infuzie de cretisoara

Cretisoara este un bun antispastic uterin, reglator hormonal, tonic si antihemoragic. Beti o cana de infuzie pe zi, timp de 2 saptamani.

Infuzie de fumarita

Fumăriţa are acţiune carminativă, spasmolitică, laxativă, depurativă, sedativă, tonică, coleretică, hepatică, tonică şi febrifugă. Beti o cana de infuzie la 2 zile, vreme de 4 saptamani.

Sucul proaspat de gulie

Gulia este bogata in vitamine, mai ales vitamina C si complexul B, favorizeaza absorbtia fierului din alimente, contribuie la producerea de hematii si le permite acestora sa transporte mai mult oxigen. Consumati suc proaspat, cate un pahar pe zi, cu 30 de minute inainte de masa. Cura cu suc de gulie se tine o luna de zile.

Infuzie de coada calului

Coada calului are actiune remineralizanta, antimicrobiana si diuretica. Beti 3 cani cu infuzie calduta, de 2 ori pe zi, intre mese.

15.04.2016



loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...