Acneea este o afectiune a pielii cauzata de inflamarea foliculilor pilosebacei, insotita de o secretie sporita a glandelor sebacee. Desi este mai frecvent intalnita la adolescenti, acneea poate afecta orice categorie de varsta.
Cauzele acneei sunt diverse si includ:
- dezechilibre hormonale
- flora microbiana iritanta
- tulburari nervoase
- surmenaj
- afectiuni ale ficatului si ale cailor biliare
- mostenire genetica
In cazul acneei, tratamentul naturist consta intr-o serie de plante cu actiune antiinflamatoare, antibacteriana si antiseptica. Iata cateva exemple!
Infuzia de radacina de brusture
Preparati o infuzie din 1 lingurita radacina de brusture la o cana cu apa si folositi-o pentru aplicatii locale pe zonele afectate, sub forma de comprese.
Infuzia de busuioc
Busuiocul are efect tonic si antibacterian. Stergeti pielea curata seara, inainte de culcare, cu o discheta demachianta imbibata in infuzie calda de busuioc. Pentru infuzia de busuioc se foloseste o lingurita de planta la 200 ml de apa clocotita. Se lasa la infuzat 5-10 minute.
Tinctura de papadie
Papadia este un excelent detoxifiant si decongestionant. Aplicata pe piele, tinctura de papadie este eficienta in tratarea unor afectiuni precum: celulita, entorse, pistrui, negi, acnee, eczeme. Aplicati comprese cu tinctura de papadie diluata in apa (o parte papadie la 5 parti apa).
Infuzie din conuri de hamei
Prin substanţele active din componenţa lor, preparatele din conuri de hamei au acţiune uşor sedativã, antibacterianã, antiseptica, antispasticã si tonicã.
Aplicati pe zonele afectate comprese cu infuzie din conuri de hamei si mentineti 5-10 minute. Infuzia se preparã din 2-3 linguri de conuri mãrunţite la 1 canã cu apã.
Preparate din galbenele
Galbenelele au acţiune antiinflamatorie, decongestivă, antiseptică, antimicrobiană, imunostimulentă, cicatrizantă, grăbeşte vindecarea şi regenerarea ţesuturilor, reglează ciclurile menstruale si funcţia biliară prin principiile amare.
16.04.2016
loading...
Niciun comentariu :
Impartaseste din experienta...